Польські кіномитці закликали Росію звільнити Сенцова

Польські кіномитці закликали Росію звільнити Сенцова

Фото
Укрінформ
У Варшаві під час урочистого вручення нагород Польської кіноакадемії “Орли-2017”, що ще називають польськими “Оскарами”, кількасот гостей у Польському театрі висловили свою підтримку ув'язненому в Росії українському кінорежисеру Олегові Сенцову.

Про це інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Міжнародна солідарність для свободи культури, для вільного вираження своїх поглядів і відкритості до нового є для кіносередовища дуже важливою”, - заявив голова  Польської кіноакадемії Даріуш Яблонський у контексті підтримки Сенцова.

Відома польський режисер Агнешка Голланд нагадала, що нещодавно Європейська кіноакадемія під час фестивалю у Берліні виявила свою солідарність з Сенцовим, показавши документальний фільм про українського кінорежисера. 

Присутні у Польському театрі також подивилися фрагмент документального фільму про Сенцова, а потім, закликаючи владу Росії звільнити Сенцова, підняли вгору картки з написом англійською мовою "Release Oleg Sentsov" (Звільнити Олега Сенцова).

Як повідомляв Укрінформ, торік під час аналогічної урочистості “Орли-2016” польські кіномитці також закликали російську владу звільнити Сенцова. Голова Польської кіноакадемії Яблонський тоді особисто звернувся до президента РФ Володимира Путіна зі словами, що кіномитці не залишають його у спокої і нагадуватимуть про Олега доти, доки він перебуватиме у в'язниці

У 2015 році Олега Сенцова було засуджено в Росії до 20 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму за нібито терористичну діяльність у Криму. На підтримку українського режисера відтоді стали кіномитці по всьому світу, які регулярно закликають владу Росії звільнити українського режисера.

Фото:jastrzabpost.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-