На Софійській площі у квітні відкриється фестиваль «Французька весна»

На Софійській площі у квітні відкриється фестиваль «Французька весна»

Укрінформ
Чотирнадцятий фестиваль "Французька весна в Україні", який цьогоріч проходитиме у дев'яти містах,  відкриється у Києві 1 квітня на Софійській площі вуличною виставою "Галілео".

Про це на прес-конференції у п'ятницю заявив радник з питань культури та співробітництва Посольства Франції в Україні Паскаль Сліванськи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кожного року ми намагаємося здивувати українську публіку вуличною виставою, яка може зібрати декілька тисяч глядачів. Цього року "Французька весна в Україні" відкриється 1 квітня о 20.30 на Софійській площі вуличною цирковою виставою "Галілео". Вона розроблена французькою компанією Deus Ex Machina", в ній використовуються механічні засоби для виконання циркових номерів, за допомою яких актори намагатимуться розповісти про Сонячну систему та змагатимуться із законами тяжіння", -  сказав Сліванськи.

Він додав, що від моменту заснування фестивалю "Французька весна в Україні" 2004 року його  мистецька програма популяризує деякі галузі сучасної французької культури та знайомить з проектами співробітництва різних рівнів між Францією та Україною. Візитівка фестивалю - традиційний спектакль відкриття - завжди привертає увагу, бо є одним з найкращих доробків сфери вуличних мистецтв Франції.

Сліванськи поінформував, що цього року фестиваль проходитиме у дев'яти містах України: до Києва, Дніпра, Запоріжжя, Львова, Одеси, Рівного та Харкова  додалися два нових міста  - Бердичів та Івано-Франківськ.

Він звернув увагу, що цьогоріч "Французька весна в Україні" закриється 29 квітня також вуличною виставою - "Незвичайний транспорт" - біля Арки Дружби народів. За словами радника Посольства Франції, це буде сучасна варіація "Красуні і Чудовиська", втілена дуетом танцівника і машини-екскаватора.

Виконавчий директор Французького Інституту в Києві Матьє Арден у свою чергу поінформував, що кінопрограма чотирнадцятої "Французької весни в Україні"  включатиме Фестиваль допрем'єрних показів стрічок, які щойно вийшли у Франції. Вони демонструватимуться французькою мовою з українськими субтитрами. "Довга ніч французького короткого метра", яка складатиметься з 24 фільмів і триватиме шість годин, цьогоріч буде презентована у 17 містах України. Окрім того, ретроспектива французьких фільмів під девізом "Кохання назавжди" пройде у всіх дев'яти фестивальних містах. 

Протягом квітня шанувальникам французької культури також запропонують концерти джазової музики, виставки, інтелектуальні обміни та вже знайомі  українським глядачам дві франко-українські театральні ко-продукції - виставу "Антігона" і балет з елементами брейкінгу "Переміщення".

З програмою чотирнадцятого фестивалю "Французька весна в Україні" можна буде ознайомитися на сайті Французького Інституту в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-