У Житомирі розпочався книжковий форум «ДієСлово»

У Житомирі розпочався книжковий форум «ДієСлово»

Укрінформ
У Житомирі стартував перший книжковий форум «ДієСлово», у заходах якого протягом трьох днів братимуть участь близько півсотні письменників і 14 українських видавництв.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів президент громадської організації «Екомир», співорганізатор форуму Сергій Твардовський.

«Ми наслідуємо традиції книжкової вітальні «Сонячне слово», яка щороку в листопаді відбувається у Житомирському коледжі культури і мистецтв ім. Івана Огієнка. На цьому книжковому формі представлені дуже різні жанри, тобто тут можна почути й еротичну поезію, і дитячу літературу, й молоду українську фантастику, й історичний роман. До форуму долучаються лауреати Шевченківської премії Василь Шкляр і В’ячеслав Медвідь. Працюватимуть чотири майданчики, головна локація – приміщення Житомирського телецентру», – розповів Твардовський.

У холі телецентру працюють експозиції 14 українських видавництв, що пропонують книжкову продукцію за відпускними цінами. Це, зокрема, «Видавництво Старого Лева» та «Апріорі», «Карпатська вежа», «Видавництво Івана Малковича "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА"», «Веселка», «Теза», «Час майстрів», а також житомирські «Волинь» і видавництво Олексія Євенка».

Під час відкриття форуму, 10 березня, житомиряни першими змогли побачити експонати київського музею шаржів, який у столиці буде представлений не раніше квітня. Це – 21 карикатура на видатних письменників України.

Проведення першого книжкового форуму у Житомирі підтримала Житомирська міська рада.

«Наприклад, оплачується автобус із Києва до Житомира, в якому завтра до нас приїдуть 25 поетів. Тобто не виникає питання, як їм дістатися місця проведення форуму. Загалом на його організацію та проведення з міського бюджету виділено близько 17 тис. грн. Решту витрат ми своїм коштом покриваємо», – пояснив Твардовський.

Загалом участь у форумі братимуть близько півсотні письменників з усієї України, серед яких – брати Капранови, Володимир Даниленко, Леся Мудрак, Микола Хомич, а також поет із Білорусі Сергій Сис.

Фото: Житомир.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-