Папі Римському подарували ікону митця з Тернопільщини

Папі Римському подарували ікону митця з Тернопільщини

Укрінформ
Ікону Спаса Нерукотворного, написану митцем з Тернопільщини Миколою Шевчуком священицька делегація подарувала Папі Римському.

Про це повідомив кореспондентові Укрінформу ректор Марійського духовного центру «Зарваниця» отець Володимир Фірман.

«Ми приїхали до Ватикану, щоб подякувати Понтифіку за те, що упродовж 11 днів на Тернопільщині перебувала чудотворна ікона Лику Христового, якій вклонилося майже 400 тисяч вірян. Також ми запросили святійшого отця відвідати Зарваницю, яка входить до числа 20 найбільших Марійських центрів Європи. На знак вдячності Папі за молитву та підтримку українського народу у ці нелегкі часи ми подарували ікону Спаса Нерукотворного. Її нещодавно на Другому Всеукраїнському пленері іконопису та сакрального мистецтва «Вікно у Небо. Зарваниця-2017» написав заслужений художник України Микола Шевчук», - розповів отець Фірман.

Як повідомляло агентство, з 12 лютого на Тернопільщині перебувала унікальна християнська святиня - Нерукотворний образ Ісуса Христа з Едесси або Мандиліон. Цей образ є особливою реліквією для християн. Він зберігається у Папській захристії Секстинської Капелли у Ватикані. Перебування святині на Тернопільщини - це, починаючи з 1870 року, третій раз, коли Нерукотворний Спас дають для Богопочитання у храмі і другий раз, коли Ватикан дозволив прикладатися (цілувати) реліквію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-