З Канберри стартував загальноавстралійський показ фільму «Гіркі жнива»

З Канберри стартував загальноавстралійський показ фільму «Гіркі жнива»

Укрінформ
В австралійській столиці Канберрі відбувся прем'єрний показ фільму «Гіркі жнива» за участю представників влади, дипломатичного корпусу і громадськості.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Завдання фільму не лише донести до світу правду про страшну сторінку української історії, яка замовчувалася роками, не лише згадати 7 млн невинних жертв, а й запобігти можливості повторення такої трагедії у майбутньому, адже у світі досі існують різні прояви тоталітаризму», - наголосив посол України в Австралії Микола Кулініч.

Керівник українського диппредставництва зачитав звернення члена австралійського парламенту, колишнього прем’єр-міністра Австралії Тоні Ебботта до учасників показу. Він  також подякував Австралії за те, що вона однією з перших на парламентському рівні визнала Голодомор геноцидом українського народу, а українській громаді Австралї - за активне поширення інформації про трагедію.

У свою чергу голова Союзу українських організацій Австралії Стефан Романів наголосив на необхідності якнайширшого поширення інформації про Голодомор.

 «На жаль, досі залишаються ті, хто заперечує злочин Голодомору, шукаючи йому якогось економічного чи природнього виправдання... На жаль, і сьогодні Росія намагається поневолити Україну: не спрацював голод - придумує щось нове... Завдання українців у цілому світі - мобілізувати дітей і внуків тих людей, які постраждали від цієї жахливої трагедії, розказати правду про неї», - наголосив він.

Під час прем'єрного показу австралійську громадськість також поінформували про підготовку в Україні віртуального музею Голодомору задля ширшого визнання української трагедії світом та закликали детальніше ознайомитися з документальними доказами, розміщеними у веб-архіві провідної австралійської газети The Age та на веб-ресурсі СУОА.

Фільм «Гіркі жнива» покажуть у всіх австралійських штатах – Новому Південному Велсі, Вікторії, Західній та Південній Австралії, Квінсленді, Тасманії та у Столичній території.

Планується, що кожен показ супроводжуватиметься невеликою презентаційною частиною – тематичними виставками, спогадами нащадків тих, хто пережив Великий голод, виступами лідерів українських осередків та австралійських політиків, які підтримували визнання Австралією Голодомору геноцидом українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-