«Золоті імена української журналістики» представили у Мюнхені

«Золоті імена української журналістики» представили у Мюнхені

Укрінформ
Книжкову серію «Золоті імена української журналістики» презентували на Українському Вільному Університеті в Мюнхені.

Як розповів ініціатор книжкової презентації, член правління київської організації НСЖУ Юрій Бондар, видання серії «Золоті імена української журналістики» викликали значний інтерес у науковців та студентів легендарного європейського вишу.

На презентації були представлені спогади про відомих українських журналістів, зокрема про Дмитра Прилюка, Анатолія Москаленка, Володимира Боденчука, Ігоря Засєду Івана Сподаренка, книга Сергія Сай-Боднара «Любов і муки Магди Хоманн», монографія «Перша інформаційна» та інші видання. Участь у презентації взяли відомі науковці, викладачі УВУ, українські студенти, які навчаються в Українському Вільному Університеті. У бібліотеці УВУ, як зазначила її керівник Іванна Ребет, буде сформовано тематичну добірку, присвячену історії української журналістики, куди увійдуть представлені та подаровані книгозбірні видання. Домовлено також про поповнення добірки новими виданнями журналістської серії.

Серія «Золоті імена української журналістики» започаткована київськими журналістами та підтримана Держкомтелерадіо України.

Український Вільний Університет у Мюнхені, створений 1921 року у Відні з ініціативи в тому числі Союзу українських журналістів та письменників в еміграції, є найавторитетнішим центром україністики у Західному світі, провідним центром наукових українознавчих досліджень.

Тут працювали і викладали Леонід Білецький, Дмитро Дорошенко, Володимир Кубійович, Іван Мірчук, Володимир Янів, Наталія Полонська-Василенко та інші видатні українські вчені й літератори.

Зі здобуттям Україною незалежності наукові здобутки і фонди університету стали досяжними і для широкого кола українських дослідників.

Нині в УВУ мають змогу здобувати європейську освіту та проводити наукові пошуки, а також захищати дисертації, також студенти і дослідники з різних регіонів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-