Фестиваль американського кіно

Фестиваль американського кіно "Незалежність-2017" презентує в Києві 10 фільмів

Афіша
Укрінформ
У столичному кінотеатрі "Київ" за підтримки Посольства США в Україні 2-6 березня відбудеться шостий Фестиваль американського кіно "Незалежність". Документальна програма фестивалю 5-7 березня буде показана в Харкові.

Він стане одним із заходів, присвячених відзначенню 25-річчя дипломатичних відносин між Україною та США, повідомляє прес-служба фестивалю.

"Як і в попередні роки, в Києві фестиваль представить глядачам різнопланову добірку документальних та ігрових фільмів, що яскраво відображають тенденції американського незалежного кіно. У документальних фільмах фестивалю, ретельно відібраних експертами американської ініціативи "American Film Showcase", за традицією піднімаються гострі питання, які хвилюють зараз не тільки американське суспільство", - ідеться в повідомленні.

Як вирішувати міжнародні суперечності в суді, а не на полі бою? У фільмі "Встати, суд іде!" ("All Rise") cім студентів-юристів з різних країн беруть участь у найбільшому в світі конкурсі змодельованих судових процесів від ООН. Режисери фільму Джеффрі Сондерс і Джей Шапіро стануть гостями фестивалю, особисто представлять фільм у Києві та Харкові і дадуть відповіді на запитання глядачів.

Охоплюючи всю земну кулю, найнебезпечніші чорні ринки світу, стрічка "Перегони на вимирання" ("Racing Dreams") демонструє приголомшливі картини природи і в той же час шукає відповідь на питання, як захистити рідкісні види навколишнього середовища від масового зникнення.

Особистісний погляд на труднощі життя біженців - у фільмі "Салям, сусіде" ("Salam Neighbor"). На прикладі реальних історій людей, які знаходяться в другому в світі за величиною таборі для біженців на кордоні Йорданії з Сирією, фільм дає можливість відчути сусідську любов до людей, які перебувають в умовах кризи.

Як реалізувати потенціал учнів, яких система вважає загубленими? "Погані діти" ("The Bad Kids") - документальний фільм-спостереження, хроніка місії одного незвичайного директора школи.

Фемінізм і релігія. Героїні фільму "Радикальні чорниці" ("Radical Grace") кидають виклик патріархальній системі, борючись за релігійне рівноправ'я жінок, і зрештою завойовують серце папи Франциска.

Дивовижна розповідь на тлі чудових пейзажів американського Заходу - роад-муві "Без клейма"  ("Unbranded") про чотирьох молодих ковбоїв, які реалізували свою ексцентричну ідею видресирувати стадо диких мустангів і проїхати на них верхи 3 тисячі миль від Мексики до Канади через дикі місця американського Заходу.

Ігрова програма фестивалю представить володаря 6-ти номінацій на премію "Оскар", включаючи "найкращий фільм", "найкращу чоловічу роль" і "найкращий режисер", - "Манчестер біля моря" ("Manchester by the Sea") про зворушливу історію нелюдимого чоловіка, який після смерті старшого брата змушений повернутися додому, щоб доглядати за своїм племінником і розібратися зі складними стосунками зі своєю сім'єю і суспільством, в якому він народився і виріс.

Виконавиця головної ролі іншого фільму програми - "Лавінг" ("Loving") - Рут Негга номінована на премію "Оскар" в категорії "найкраща жіноча роль" за яскраву гру у відображенні реальної історії подружжя Лавінгів, яких засуджували до тюремного ув'язнення за вступ у межрасовий шлюб.

Чудова Сьюзен Сарандон в ліричній комедії "Причепа" ("The Middler") з тонким гумором розповідає історію матері, яка вирішує переїхати слідом за дочкою в Лос-Анджелес в надії почати нове життя.

І ще один номінант на "Оскар" у програмі фестивалю - новий фільм Тома Форда "Під покровом ночі" ("Nocturnal Animals"), володар премії "Золотий глобус", з Емі Адамс і Джейком Джилленголом про таємниці минулого, які вважалися надійно прихованими.

Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

В рамках фестивалю американського кіно "Незалежність" працюватиме творча лабораторія для молодих художників "Інді ЛАБ". Учасники курсу будуть працювати над короткометражним фільмом тривалістю 5-10 хвилин, відвідувати групові семінари та індивідуальні консультації.

Детальніше про програму, гостей, розклад показів і майстер-класів можна дізнатися на сайті aiffua.com.

Квитки на покази у Києві вже у продажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-