Книжки для романтичного настрою

Книжки для романтичного настрою

Огляд
Укрінформ
У найромантичніший день у році ми підготували для Вас добірку книжок про найсильніше почуття на світі - кохання.

Проект «Розі» Ґрем Сімсіон

Надзвичайно смішна історія, яка неодмінно поліпшить вам настрій. Розповідь ведеться від імені милого професора генетика, який, попри проблеми у спілкуванні, прагне зрозуміти — чи спроможний він покохати по-справжньому.

Дон Тіллман — молодий успішний учений-генетик — має серйозні проблеми у спілкуванні з жінками, бо зазвичай для нього перше побачення є й останнім. Тож він застосовує на­уковий метод пошуку супутниці життя. Його проект «Дружина» із найдетальнішою анкетою має відсіяти непунктуальних, люби­тельок гороскопів, ворожок, схиблених на одязі модниць, релі­гійних фанатичок, веганок, спортивних уболівальниць, неосвіче­них і тих, що курять. Та от у його житті випадково з’являється Розі. Вона геть не відповідає вимогам і до того ж більше ціка­виться власним проектом — пошуком свого біологічного батька. Але… Дону доведеться визнати — кохання творить дива.

Серія «Теплі історії»

Теплі історії про дива, коханих і рідних. У книжці зібрані короткі оповідання й ліричні замальовки різних авторів, об’єднані теплим настроєм, затишком і позитивом. Автори розповідають про найрізноманітніші дива у житті їхніх персонажів, як от диво пізнання Бога чи диво дружби бізнес-леді з бідним хлопчиком, що збирає пляшки біля смітників; про диво кохання з першого погляду чи трепетної подружньої любові аж до старості; про зцілення серця домашнім затишком, ковтком пахучої кави або прогулянкою улюбленим містом; про найрідніших на світі людей і про те, як бути щасливими.

Теплі історії про кохання. Збірка містить оповідання про кохання різних авторів. Твори сповнені багатьох переживань: є в них і радість, і хвилювання, ніжність і міць, віра й сподівання на краще, тріумф і туга, вдячність і прозріння. Історії змусять і весело посміятися, і замислитися, деякі – зворушать до сліз.

Теплі історії. Він і вона. Кохання – вічний дар, життєдайна основа. Палке, пристрасне, лагідно-ніжне, таке, що спопеляє до тла й дарує крила. У книжці «Теплі історії. Він і Вона» подано низку оповідань, етюдів і замальовок різних авторів. Перед читачем розкриється чарівний калейдоскоп емоцій та вражень – від тремкої зав’язі знайомства чоловіка та жінки аж до потужної рушійної сили почуття, пронесеного крізь часопростір.

«Алі та Ніно» Курбан Сеїд

Вперше роман «Алі та Ніно» вийшов у 1937 році й відразу розлетівся всім світом. Це зворушлива історія про кохання і дружбу, про зраду і війну, що перекладена на 34 мови світу.

Друге десятиріччя ХХ століття. Російська імперія вступила в Першу світову війну, яка переросла у війну громадянську, у низку інтервенцій…

На тлі цих історичних подій нащадок давнього азербайджанського роду Алі Хан Ширваншир розповідає про своє кохання до юної грузинської княжни Ніно Кіпіані. А ще він пристрасно описує рідне Баку — багатолике, парадоксальне, темпераментне і статечне.

«Маленька книжка про любов» Ульф Старк

Ульф Старк не любить простих книжок. У текстах мають бути почуття, які ми знаємо в житті, радісні чи сумні. Мають бути роздуми, тривоги, страх і невпевненість, але також надія на краще, віра в майбутнє. Про це письменник говорив у різних інтерв’ю, і про це він говорить своїми текстами. «Маленька книжка про любов» — історія про дуже серйозні речі: війну, тугу за батьком, нужду і несправедливість, і про не менш серйозне перше кохання.

Історія розгортається напередодні Різдва в часи Другої світової війни. Головний герой Фред (йому близько десяти років) закоханий в однокласницю й незграбно і, здається, безуспішно, намагається завоювати її прихильність. Хлопчик зізнається у своїх почуттях татові, а точніше його святковому костюмові, бо самого тата забрали до війська.

Батько заохочує сина бути сміливим і жертовним. І Фред робить сміливий вчинок, та оскільки цей вчинок також і бешкетний, то хлопець отримує догану за погану поведінку в школі. Фред виконує і другу татову пораду: вчиться бути жертовним — віддає коханій шоколадку, яку так мріяв з’їсти на Святвечір. Є в цій книжці й бійка, і любовні листи, і прогулянки з другом, і підтримка дорослих. Є в ній, зрештою, і щасливий кінець.

«Їсти, молитися, кохати» Елізабет Гілберт

«Їсти, молитися, кохати» - надзвичайно щира розповідь жінки про духовне переродження і позитивні зміни у житті. Автор книги на власному прикладі довела, що навіть після найбільших криз можна не лише відновитися, а й відкрити в собі нові грані, можливості та рівні переживань. Героїня її роману - письменниця Ліз – розчарована у сімейному житті та зневірена в особистому щасті. Жінка втрачає головне: сенс та смак до життя. Аби набратися сил та повернутися до життя, Ліз вирішує подорожувати. На її шляху три країни: Італія, Індонезія та Індія. Там вона вчиться їсти зі смаком, молитися з відкритим серцем та кохати, наче вперше.

«Лісова пісня» Леся Українка

Найвідомішій драмі-феєрії української літератури нещодавно виповнилось сто років! Та «Лісова пісня» Лесі Українки з часом стаєлише актуальнішою. Адже в божевільному ритмі сучасного життя все складніше розгледіти справжню красу – природи та людських почуттів. Нове життя в класичний твір вдихнула талановита художниця Поліна Дорошенко. Її фантазійні ілюстрації дають змогу по-новому побачити чарівний світ українських міфів та легенд, які свого часу надихнули Лесю Українку на створення безсмертної історії кохання сільського парубка Лукаша та лісової красуні Мавки.

«Ніч Еротичної Поезії» та «Ніч Еротичної Поезії non stop»

Еротика і поезія нероздільні. Мабуть, не було в новій історії поетів, які б не віддали належне темі кохання, як духовного, так і фізичного. І українська поезія тут зовсім не пасе задніх. Тут все вперемішку: еротика, гумор, іронія, відвертість, зухвалість, ніжність, пристрасть. Серед авторів - Юрко Винничук, Мар’яна Савка та Дмитро Лазуткін.

Свого часу ці збірки наробили достатньо галасу, а Ночі Еротичної Поезії досі збирають повні зали. 

Ні вірші, ні малюнки в збірках не повторюються.

Добірку підготувала Оксана Ускова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-