Продюсер «Кіборгів» розповіла, як знімають фільм

Продюсер «Кіборгів» розповіла, як знімають фільм

Укрінформ
В селі Крюківщина Київської області минув перший день зйомок повнометражного фільму "Кіборги", про мужніх військових та добровольців, які 242 дні боронили Донецький аеропорт.

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко наприкінці знімального дня на майданчику подякував знімальній групі за відтворення реальних подій, що вже стали легендою, повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

"Я хочу подякувати всій знімальній команді за те, що вони починають цю велику роботу. Вона потрібна не тільки їм, а й усій Україні. Кіборги стали вже легендою, яку знають і в нашій країні і далеко за її межами, але ця легенда має бути побачена всіма на власні очі", - сказав Кириленко.

Продюсер Іванна Дядюра у свою чергу зазначила, що за сценарієм фільму в кадрі будуть відтворені реальні бої, з організацією яких знімальній команді допомагає Міністерство оборони України.

"Не могли б ми в цьому проекті обійтися без Міністерства оборони. Ні танки, ані набої, ні інше спорядження допоки у воєнторгах не продається. А оскільки в нашому фільмі будуть великі танкові бої, великі перестрілки - це велика допомога, дякуємо Міністерству оборони", - зазначила Дядюра.

Вона також пояснила, що 65% фільму зніматиметься під Києвом на знімальному майданчику, що сконструйований у вигляді Донецького аеропорту ім. Прокоф'єва під час запеклих боїв. Ще 35% зйомок, за словами продюсера, проходитимуть на Чернігівщині, де команда відтворить сцени реального бою.

За словами голови Держкіно Пилипа Іллєнка, у фільмі "Кіборги" буде представлений новий образ українського кіногероя.

"Я впевнений, що цей фільм буде важливим ще й тому, що він демонструє нового українського кіногероя. Ми дуже часто звикли в українському кіно бачити історії "лузерів". Це кіно змусить відчувати емпатію і захоплюватися героями, які будуть на екрані", - прокоментував Іллєнко.

За планами організаторів, фільм має бути презентований в Україні 6 грудня, на День Збройних Сил України. Як розповів режисер стрічки Ахтем Сеїтаблаєв, консультантами в стрічці стали ті, кого сьогодні всі звично називають "кіборгами". Дехто з них зніматиметься в самому фільмі. В перший знімальний день на знімальному майданчику був заступник командира 5-ї роти 93-ї бригади кіборг Кирил Недря, відомий за позивним "Доцент".

Як повідомлялося, драма "Кіборги" - це історія про легендарних "кіборгів", захисників Донецького аеропорту. Фільм розповість історію одного бойового чергування протягом кількох тижнів у вересні 2014-го. У ньому йдеться про те, як добровольча група військових уперше приїздить до Донецького аеропорту, який уже понад чотири місяці утримується українцями в умовах постійної війни.

Прем'єра "Кіборгів" запланована на листопад 2017 року.

Державне агентство України з питань кіно уклало контракт із компанією "ІДАС-ФІЛМ" про надання проекту "Кіборги" державної фінансової підтримки розміром 23 973,6 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-