На Берлінале покажуть фільм про Сенцова

На Берлінале покажуть фільм про Сенцова

Укрінформ
Документальний фільм про Олега Сенцова «Процес» буде представлено на 67-му Берлінському міжнародному кінофестивалі, що пройде з 9 по 19 лютого.

Про це повідомляється на сторінці фільму в Facebook.

Згідно з представленим там розкладом "Процес" на Берлінському кінофестивалі уперше продемонструють на прес-показі 10 лютого, офіційна ж прем'єра відбудеться 11 лютого о 15:00. Тоді ж пройде дискусія за участю Європейської кіноакадемії. Повторні покази заплановано на 12 лютого, 14 лютого (кіноринковий показ) і 16 лютого.

Режисер стрічки, російський документаліст Аскольд Куров познайомився зі своїм українським колегою Олегом Сенцовим під час показу в Москві його фільму "Гамер". Після цього вони продовжували спілкуватися в соцмережах. Коли після початку російської агресії Сенцова перевезли до Москви, де судили за сфальсифікованим звинуваченням, Куров приходив на судові засідання. Так і з'явилася задумка зняти про це фільм.

Робоча назва картини була «Звільнити Олега Сенцова!». Але потім Курову прийшла ідея провести паралель з романом в жанрі абсурду «Процес» Франца Кафки. «Вона (ця ідея. - Ред.) виникла від безсилля. Розумієш, що нічого не може допомогти, вплинути. Навіть коли свідок зізнається, що свідчив внаслідок тортур і відмовляється від них. Машина існує поза логікою доказів. Просто рухається за розкладом до відомої усім «кінцевої зупинці». Адже слідчі із самого початку заявили Сенцову, що за завзятість його посадять на 20 років», - зазначив Куров в інтерв’ю «Новой газете».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-