Film.UA екранізує бестселер Софії Андрухович

Film.UA екранізує бестселер Софії Андрухович

Укрінформ
Права на екранізацію роману Софії Андрухович "Фелікс Австрія" придбала українська кінокомпанія Film.UA Group.

Про це повідомили у "Видавництві Старого Лева".

"Події роману "Фелікс Австрія" з книжкових сторінок перенесуться на широкі екрани. Компанія Film.UA Group придбала права на екранізацію твору Софії Андрухович, що вийшов друком три роки тому у "Видавництві Старого Лева". Розпочалися переговори з потенційними зарубіжними партнерами щодо копродукції. Продюсером стрічки на партнерських засадах стала Надія Зайончковська", - йдеться в повідомленні.

Триває активна робота над концепцією майбутньої екранізації, у лютому планується представити проект у межах European Film Market у Берліні.

Роман "Фелікс Австрія" у 2014 році став переможцем всеукраїнської премії "Книга року ВВС", а також отримав особливу відзнаку "Форуму видавців" у Львові та премію "ЛітАкцент року". Книга стала бестселером в Україні. У 2016 році в австрійському видавництві Residenz Verlag вийшов німецькомовний переклад роману під назвою "Паперовий хлопчик" (Der Papierjunge). А влітку 2016 року книгу видали в Польщі.

Дія роману розгортається в Івано-Франківську (колись - Станіславі) кінця ХІХ - початку ХХ століття. Звичайне місто на околицях "щасливої Австрії", в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, - долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев, - у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.

Софія Андрухович народилась 1982 року в місті Івано-Франківськ. Вона є авторкою п'яти книжок прози: "Літо Мілени" (2002), "Старі люди" (2003), "Жінки їхніх чоловіків" (2005), "Сьомга" (2007) і "Фелікс Австрія" (2014), а також книжки для дітей "Сузір'я курки" (2016) і численних есеїв. Її твори перекладено англійською, польською, німецькою, чеською, сербською та іншими мовами. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-