Дні українського кіно у Брюсселі відкрила

Дні українського кіно у Брюсселі відкрила "Земля" Олександра Довженка

Укрінформ
Фестиваль українського кіно у Брюсселі відкрила легендарна стрічка Олександра Довженка «Земля».

Вже вдруге український кінофестиваль проводиться у бельгійській столиці, де вже став помітною культурно-мистецькою подією, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Цього року Дні українського кіно у Брюсселі представляють на високому міжнародному рівні найрезонансніші сучасні стрічки, а також кінокласику.

Фестиваль відкрила найбільш відома і пізнавана у світі стрічка видатного українського кінорежисера Олександра Довженка «Земля» у живому супроводі українського етно-хаос гурту «ДахаБраха». На міжнародному референдумі кінокритиків у Брюсселі 1958 року цю стрічку було названо одним із 12 найвизначніших здобутків світового кінематографу.

Концепція Днів українського кіно у 2017 році – це дослідження кордонів. Фільми розповідають про кордони між націями, які пролягають не лише у просторі, а й у площині цінностей.

Саме такі ідеї глядачі у Брюсселі можуть побачити і почути, переглянувши представлені цього року на фестивалі фільми, які вже були відзначені міжнародними нагородами.

Це документальні стрічки «Українські шерифи» режисера Романа Бондарчука; «Маріуполіс» режисера Мантаса Кведаравічюса; «Рідні» Віталія Манського, а також художній фільм «Гніздо горлиці» режисера Тараса Ткаченка.

Церемонію відкриття української кіноподії у найпрестижнішому брюссельському Центрі образотворчих мистецтв BOZAR відвідали численні любителі кіно, кінокритики, європейські політики, дипломати, журналісти. Особливо багато було студентської молоді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-