Апеляція кримських музеїв не змінить вирок щодо

Апеляція кримських музеїв не змінить вирок щодо "скіфського золота" - Нищук

Укрінформ
Міністр культури України Євген Нищук вважає, що апеляція кримських музеїв на рішення окружного суду Амстердама у справі щодо "скіфського золота" лише затягне, але не змінить вердикт.

Таку думку він висловив у коментарі кореспондентові Укрінформу.

"Я хочу відразу виключити негативний варіант судового рішення. Я розумію, що сама апеляція значно затягує повернення "скіфського золота" - поки що на територію України, до Києва, а згодом до Криму. Але наскільки мені відомо, та юридична складова, яка дала можливість прийняти це рішення окружному суду Амстердама, дає всі підстави не змінювати рішення", - сказав Нищук.

За словами міністра, після повернення колекції у Київ її планується представити широкому загалу.

"Ми сподіваємося, що протягом року ми обійдемо і апеляційний процес, і всі інші юридичні питання, і можливо, наприкінці року ми зможемо повноцінно представити цю колекцію для широкого глядача в Києві", - підкреслив Нищук.

За його словами, "це було б також великим знаком того, що Україна зробила все для того, щоб щось було не втрачено, збережено до того моменту, як Крим буде повернутий і безпечний для того, щоб всю цю світову колекцію, що знаходиться під захистом ЮНЕСКО, повернути в кримські музеї".

Як повідомляв Укрінформ, окружний суд Амстердама 14 грудня 2016 року ухвалив рішення, що експонати виставки "Крим: скарби і таємниці Чорного моря" будуть повернуті Україні, а не у музеї, розташовані на території анексованого Росією Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-