У Брюсселі пройдуть Дні українського кіно

У Брюсселі пройдуть Дні українського кіно

Укрінформ
У бельгійській столиці - Брюсселі - 20-22 січня пройдуть дні українського кіно Ukraine on Film: Borderlines.

Про це на прес-конференції у середу повідомив глава Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

«У Брюсселі 20-22 січня пройдуть дні українського кіно. Відкривати цю подію буде найбільш знаменитий і пізнаваний у світі український фільм - «Земля» Олександра Довженка у супроводі живої музики від українського гурту «ДахаБраха», - сказав Іллєнко.

Він поінформував, що також у програмі днів українського кіно будуть представлені такі фільми, як «Рідні» Віталія Манського, «Українські шерифи» Романа Бондарчука, «Маруполіс» Мантаса Кведаравічюса та «Гніздо горлиці» Тараса Ткаченка.

Іллєнко додав, що аудиторія, на яку буде розрахований показ цих кінострічок, це «не тільки ті люди, які просто щось знають про Україну, чи представники української діаспори, але й звичайні глядачі, журналісти, представники дипломатичних і урядових кіл і, власне, ті європейці, які хочуть більше дізнатися про нашу державу, культуру і кінематограф зокрема».

«Ми дуже тішимося, що починаємо наш творчий рік з такого помітного серйозного проекту як дні українського кіно в Брюсселі.  Дуже важливо, щоб Україна звучала в інформаційному просторі Європи», - наголосив начальник управління публічної дипломатії МЗС України Анатолій Соловей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-