Оприлюднили список творів на здобуття премії імені Лесі Українки

Оприлюднили список творів на здобуття премії імені Лесі Українки

Укрінформ
Державний комітет телебачення і радіомовлення оприлюднив список творів, поданих на здобуття Премії Кабінету міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2016 рік.

Про це повідомляє прес-служба комітету. 

"У номінацію "Літературні твори для дітей і юнацтва" подано 18 книг, серед яких - прозові і поетичні твори Івана Андрусяка, Лесі Ворониної, Ганни Чубач, Тетяни Майданович та інші, що вийшли у видавництвах ТОВ "Фонтан Казок", "Видавництво Старого Лева", видавничий дім "Букрек" тощо", - ідеться у повідомленні.

На здобуття премії у номінації "Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва" висунуто 19 книг в оформленні художників Ірини Потапової, Наталії Чернишової, Юлії Пилипчатіної, Корнелії Коляджин, Арсена Джанік’яна та інших.

У номінації "Театральні вистави для дітей та юнацтва" змагатимуться три вистави Черкаського академічного театру ляльок та одна вистава Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру імені Михайла Старицького.

Художній фільм "Трубач" кінокомпанії "Укркіно" та повнометражний анімаційний фільм "Бабай" кіностудії анімаційних фільмів "Укранімафільм" виборюватимуть премію у номінації "Кінотвори для дітей та юнацтва".

Премія Кабінету міністрів імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей і юнацтва присуджується щороку, починаючи з 2004-го, до дня народження Лесі Українки - 25 лютого. Премія присуджується у чотирьох номінаціях у розмірі 10 тис. грн кожна. 

З повним списком творів, висунутих на здобуття премії, можна ознайомитися тут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-