Україна має пропагувати себе на Донбасі висококласним творчим продуктом - квартет

Україна має пропагувати себе на Донбасі висококласним творчим продуктом - квартет "Гетьман"

Укрінформ
Україна має пропагувати себе на Донбасі висококласним творчим продуктом, не гіршим, ніж привозить туди Росія.

На цьому наголосив учасник квартету "Гетьман" народний артист України Андрій Кондратюк на прес-конференції в Укрінформі.  

"Схід України - це своєрідний регіон. Нам треба робити там такі творчі заходи, концерти, щоб люди йшли до нас, а не тікали до Захарченка і Плотницького. Ми маємо туди нести хорошу якість, глибоконаціональну продукцію. Тому що там дуже складно, люди себе вважають кинутими. А північний сусід туди привозить продукцію надзвичайної якості", - зазначив він.

Як розповів артист, першим у Донецьк приїхав співак Йосиф Кобзон і привіз ансамбль МВС Росії у повному складі. "Ми ж приїхали у Слов'янськ, і нам запропонували співати після самодіяльності, одну пісню. Сказали: "Вы, ребята, там отдохните. Мы тут шансончик попоем". А ми завжди намагаємося туди привезти найкраще, приїжджаємо в хороших костюмах, тримаємо марку квартету "Гетьман". Бо там шара не проходить", - підкреслив Кондратюк. 

Він зазначив, зокрема, що є чимало хороших артистів, художників, поетів, не залучених до цього процесу. 

"Там існує інформаційний вакуум. І це не просто вакуум, а чорна діра, в яку заходять всі, "кому не лень". А ми туди маємо принести своє слово, свою мелодію, свою пісню, тепло і любов, щоб люди нам повірили. Туди має прийти альтернатива. І в це треба вкладати кошти, возити гарну апаратуру, гарне світло, гарні зйомки. Люди там надзвичайно щирі, і треба вкладати душу. А не приїжджати, як пацани на халтуру", - сказав Кондратюк.

Як додав іще один учасник квартету "Гетьман" народний артист України Геннадій Касьяненко, на Схід України приїздять "висококласні російські артисти". 

"Туди вкладаються мільйони. Там дійсно працює шоу-бізнес. І треба бути на рівні", - вважає він. 

А народний артист України Петро Заєць поінформував, що Ансамбль пісні і танцю Національної гвардії, в складі якого виступає квартет "Гетьман", часто їздить в зону проведення АТО. 

"Ми і в складі ансамблю, і окремо, і з концертними бригадами багато разів виїжджали  в Сєверодонецьк, Лисичанськ, Маріуполь, Слов'янськ і в багато містечок, де стоять наші воїни. Виступали перед ними і в концертних залах, і в будинках культури, і в намемтах, і просто неба. І це зовсім інше. Люди стоять з бойовою зброєю, яка тільки-но була в роботі. Треба їм щось заспівати, щоб підтримати бойовий дух. Люди хочуть чути справжнє", - зазначив він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-