Правила перетину адмінмежі з Кримом змінюються з 5 серпня

Правила перетину адмінмежі з Кримом змінюються з 5 серпня

Укрінформ
З 5 серпня правила перетину контрольних пунктів в’їзду-виїзду, розташованих в тому числі на адмінкордоні між окупованим Кримом і Херсонською областю, змінюються в зв'язку з карантином.

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на Фейсбуці Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби.

"Дані зміни в тому числі стосуються правил перетину державного кордону та контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування на сході України і адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом. Вони набувають чинності 5 серпня", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, перетин державного кордону на в’їзд в Україну іноземцями та особами без громадянства, які підлягають самоізоляції, без встановленого та активованого мобільного додатка електронного сервісу "Вдома" забороняється.

Читайте також: Як зміняться правила перетину кордону з 5 серпня - роз'яснення ДПСУ

"У разі неможливості встановлення мобільного додатка, відмови від його встановлення прикордонники відмовлятимуть таким особам у перетині державного кордону", - попереджають прикордонники.

Зазначається, що особи, які перетинають державний кордон на в’їзд в Україну, в тому числі громадяне, які прибувають з тимчасово окупованих територій, підлягають самоізоляції.

"Самоізоляція передбачена і для громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Україна посилює правила в’їзду – при перетині кордону необхідно здавати COVID-тест

Самоізоляція не стосується, зокрема, осіб, які не досягли 18 років; учасників зовнішнього незалежного оцінювання; осіб, які мають намір вступити до закладів освіти, в тому числі на курси (відділення) з підготовки до вступу до державних закладів вищої освіти материкової України; здобувачів освіти, які навчаються в українських закладах освіти, а також одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників.

Самоізоляція не стосується громадян України, які бажають здійснити вакцинацію від COVID-19 на території материкової України, за умови пред’явлення запрошення, а також громадян України, які мають виданий в установленому МОЗ порядку документ, що підтверджує отримання однієї дози вакцини від COVID-19, включеної Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.

Фото: Фейсбук Держприкордонслужби

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-