«Суд» у Криму відмовився встановлювати адмінконтроль над колишнім політв'язнем

«Суд» у Криму відмовився встановлювати адмінконтроль над колишнім політв'язнем

Укрінформ
«Суд» у Криму відмовив поліції у встановленні адміністративного контролю над колишнім політв'язнем - цивільним журналістом Наріманом Мемедеміновим.

Про це повідомляє у Фейсбуці Кримська солідарність, передає Укрінформ.

«Бахчисарайський районний суд Республіки Крим відмовив поліції у встановленні адміністративного нагляду над цивільним журналістом Наріманом Мемедіновим, який вийшов на свободу після двох з половиною років у колонії за обвинуваченням у «публічних закликах до здійснення терористичної діяльності», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Цинічні переслідування: Денісова заявила про нові судилища в РФ над кримськими татарами

Засідання відбувалося в закритому режимі. За словами Нарімана Мемедемінова, в залі суду він сидів лише удвох з адвокатом, «хоча, коли заходили до будівлі, бачили, як багато людей прийшли підтримати».

Як повідомляв Укрінформ, раніше так зване «МВС» Криму по Бахчисарайському району звернулося з позовом до суду з вимогою встановити заборону Мемедемінову на вихід із житла чи перебування в ньому з 22:00 до 6:00, а також зобов'язати його відвідувати правоохоронні органи двічі на місяць і заборонити виїжджати за межі адміністративного району.

22 березня 2018 року в селі Холмовка Бахчисарайського району в будинку Нарімана Мемедемінова відбувся обшук. Його формально було затримано за «публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, публічне виправдання тероризму або пропаганду тероризму» і ролики на своєму каналі Youtube, записані ним ще до 2014 року.

Читайте також: У Криму окупанти хочуть взяти під адміннагляд журналіста, якого торік випустили з колонії

23 березня 2018 року суддя Київського районного суду Михайло Білоусов обрав журналісту запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Про це клопотав старший слідчий УФСБ Росії Олександр Паршутін, який прибув на службу до Криму після 2014 року. Його прізвище фігурує в ряді політичних кримінальних справ: журналіста Миколи Семени, «диверсанта» Рідвана Сулейманова і заступника глави Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова.

2 жовтня 2019 року Південний окружний військовий суд засудив цивільного журналіста «Кримської солідарності» до двох з половиною років колонії-поселення.

Читайте також: Джапарова: Плануємо заходи, які виведуть тему Криму у світі на вищий рівень

На думку правозахисного центру «Меморіал», переслідування Нарімана Мемедемінова пов'язано з його активною правозахисною і журналістською діяльністю, критикою російських правоохоронних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-