Кент про політв'язнів у Криму, ОРДЛО та Білорусі: Це дуже болюче питання

Кент про політв'язнів у Криму, ОРДЛО та Білорусі: Це дуже болюче питання

Укрінформ
Тимчасовий повірений у справах США в Україні, заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент назвав дуже болючим питання політв'язнів, у тому числі журналістів, в окупованому Криму, на окупованих територіях Донецької та Луганської областей та в Білорусі.

Про це він сказав в інтерв'ю Радiо Свобода, передає Укрінформ із посиланням на Крим.Реалії.

«Це дуже болюче питання не тільки для працівників Радіо Свобода. Я недавно зустрівся з сестрою пана Єсипенка, з паном Асєєвим, співробітником Радіо Свобода, який два роки пробув у полоні бойовиків у Донецьку. В нас також складна ситуація в Білорусі. Ігор Лосик, теж працівник Радіо Свобода, вже понад рік в ув'язненні», - зазначив Кент.

Читайте також: МЗС вимагає від Росії негайно звільнити Єсипенка та інших українських громадян

Він підкреслив, що на сьогодні становище журналістів жахливе і в ОРДЛО, і в Криму, і в Білорусі.

«Зараз у Криму понад 100, на Донбасі майже 200, в Білорусі майже 600 (політв'язнів - ред.). На Донбасі, в Криму та в Білорусі цього року більше політв'язнів, ніж було, коли я почав свою роботу в Держдепі понад 30 років тому. Ситуація дуже сумна. Ми як боролися з цією проблемою 30 років тому, так це наше основне завдання й зараз. Це дуже болюче питання», - додав тимчасовий повірений у справах США.

Як повідомлялося, російський суд у Криму 6 липня продовжив арешт до 18 грудня позаштатному співробітнику Радіо Свобода (проект Крим.Реалії) Владиславу Єсипенку, затриманому в Криму в березні 2021 року. Дружина Владислава Катерина Єсипенко заявляла, що її чоловіка змусили дати свідчення під тортурами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-