«Суд» у Криму залишив у силі арешт фігурантам третьої сімферопольської групи

«Суд» у Криму залишив у силі арешт фігурантам третьої сімферопольської групи

Укрінформ
Так званий Верховний «суд» Криму, розглянувши апеляційну скаргу на арешт строком на півроку фігурантів третьої сімферопольської групи «справи Хізб ут-Тахрір» Ленура Сейдаметова й Тимура Ялкабова, залишив у силі рішення Київського районного «суду» від 22 червня.

Про це в відео, опублікованому в Фейсбуці Кримською солідарністю повідомила адвокат Сафіє Шабанова, передає Укрінформ.

«Запобіжний захід було продовжено, незважаючи на те, що й адвокати, і наші підзахисні заявляли, що немає жодних підстав його продовжувати на такий тривалий термін», - повідомила Шабанова.

За її словами, доводи суду про те, що обвинувачені можуть якимось чином вплинути на секретних свідків і спробувати знищити речові докази, «лише голослівні висновки, які нічим не підтверджуються».

Читайте також: У РФ двох кримських татар незаконно помістили до ШІЗО за спробу здійснити намаз

«Матеріали справи вже пішли у Південний окружний військовий суд. З матеріалами справи вже ознайомилися й адвокати, та їхні підзахисні, і немає жодної можливості вплинути на таємних свідків, про яких ми нічого не знаємо, крім їхніх вигаданих прізвищ. Речові докази теж були передані разом з матеріалами в Південний окружний військовий суд», - зазначила адвокат.

Нагадаємо, раніше фігурантам цієї справи продовжили термін утримання під вартою на півроку - до грудня 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого 2021 року в Криму пройшли масові обшуки в Білогірську, Бахчисараї, Сімферополі, Севастополі та Совєтському районі Криму, після яких були затримані Ленур Сейдаметов, Тимур Ялкабов, Азамат Еюпов, Яшар Шіхаметов, Ернест Ібрагімов, Олег Федоров. Всіх їх звинувачують у причетності до ісламської політичної партії Хізб-ут Тахрір, яка визнана в Росії терористичною організацією, але не заборонена в Україні. До арешту фігуранти «справи» займалися допомогою сім'ям політв'язням, передачами в СІЗО посилок заарештованим кримським татарам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-