В Криму окупанти розглянуть апеляційну скаргу в «справі Енвера Топчі»

В Криму окупанти розглянуть апеляційну скаргу в «справі Енвера Топчі»

Укрінформ
Підконтрольний російській окупаційній владі так званий «Верховний суд Криму» у середу, 21 липня, розгляне апеляційну скаргу сторони захисту в «справі Енвера Топчі».

Як передає Укрінформ, про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова написала у Телеграмі.

Денісова нагадала, що країна-окупант звинуватила Енвера у нібито «недонесенні про злочин» (ст. 205.6 Кримінального кодексу Росії).

“Підтримка наших співгромадян з боку міжнародної спільноти та посилення тиску на агресора є вкрай важливими задля захисту прав громадян, що залишилися проживати на території тимчасово окупованого Криму, та звільнення усіх незаконно утримуваних громадян України”, - зазначила уповноважений ВР з прав людини.

Читайте також: За політичними мотивами Росія переслідує 93 кримських татар – Денісова

Як повідомляв Укрінформ, 31 серпня 2020 року в Криму після ранкових обшуків у будинках кримських татар було затримано чотирьох осіб: кореспондента і стримера Кримської солідарності Айдера Кадирова з Нижньогірського району, релігійного діяча Ридвана Умерова і співробітника МНС Айдера Аблякімова з Судака, а також будівельника Енвера Топчі з Совєтського району Криму.

Силовики доставили їх у будівлю УФСБ Криму в Сімферополі і кілька годин не допускали до них адвокатів. Пізніше стало відомо, що слідчий ФСБ Криму Валерій Шерстюк порушив проти них кримінальні справи і висунув обвинувачення за ст. 205.6 Кримінального кодексу РФ (Неповідомлення про злочин).

Читайте також: На «суді» проти Енвера Топчі «спливла» експертиза з іншої справи - адвокат

Трьох обвинувачених у «справі про неінформування» кримських татар вже визнали винними і призначили штрафи: Умерову і Кадирову - по 30 000 рублів (11 250 грн), Топчі - 40 000 рублів (15 000 грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-