У Москві пройшли одиночні пікети на підтримку кримських татар

У Москві пройшли одиночні пікети на підтримку кримських татар

Фото
Укрінформ
У Москві біля пам'ятника поету Булату Окуджаві на Арбаті на підтримку кримських татар відбулися одиночні пікети активістів громадського руху «Стратегія 18».

Про це в Фейсбуці повідомила російська активістка Ольга Мазурова, передає Укрінформ.

«Продовжує працювати жорстокий конвеєр репресій проти кримських татар. Викрадення людей, обшуки на світанку, коли десятки людей у камуфляжі вриваються до мирних будинків, до мирих багатодітних сімей, травмуючи психіку дітей, жінок і людей похилого віку; вигадані справи про тероризм; відправлення мирних працьовитих людей за ґрати в тортурні по суті умови; тривалі судові засідання, часто з порушенням усіх мислимих законів, з імітацією правосуддя; ігноруючи реальність пандемії коронавірусної інфекції», - йдеться в повідомленні.

У Москві пройшли одиночні пікети на підтримку кримських татар / Фото: Ольга Мазурова, Facebook

За словами Мазурової, активісти виступали проти «необґрунтованого кримінального переслідування, проти жахливого стану з наданням медичної допомоги в умовах пандемії коронавірусної інфекції політв'язням у системі ФСВП Криму і Росії».

Активісти тримали в руках плакати «Кримські татари - не терористи», «Ні депортації кримських татар у російські в'язниці».

Як повідомлялося, російські активісти з Москви і Санкт-Петербурга об'єдналися в безстрокову акцію під назвою «Стратегія 18» у зв'язку з депортацією кримських татар із Криму 18 травня 1944 року. Щомісяця 18 числа активісти виходять на вулиці з метою інформування російського суспільства про ситуацію в окупованому Криму і порушення прав і свобод людини на півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-