Прокуратура повідомила про підозру «керівнику Юнармії» в Севастополі

Прокуратура повідомила про підозру «керівнику Юнармії» в Севастополі

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим та м.Севастополя заявила про підозру «керівнику регіонального штабу «Юнармії» м. Севастополя» за порушення законів та звичаїв війни.

Про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, передає Укрінформ.

«Досудовим розслідуванням установлено, що підозрюваний після окупації півострова Російською Федерацією, у 2016 році «очолив» регіональний штаб «Юнармії» м. Севастополя з метою підготовки дітей з основ військової служби в освітніх установах і учбових закладах військово-патріотичного виховання для подальшої їх служби в Збройних силах РФ та інших силових відомствах», - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, підозрюваний з метою створення «позитивного образу ЗС РФ та безпосередньо військовослужбовців», неодноразово здійснював виступи в ЗМІ задля популяризації «руху» та пропаганди участі дітей в «Юнармії».

Читайте також: В окупованому Криму «суд» пред'явив журналісту Єсипенку обвинувачення

У наглядовому відомстві вважають, що своїми діями «керівник штабу» порушив закони та звичаї війни, оскільки, пропаганда, спрямована на забезпечення добровільного вступу в армію цивільного населення, заборонена статтею 51(1) Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року.

На думку керівника прокуратури АРК та м.Севастополя Ігоря Поночовного, державна політика РФ стосовно мілітаризації мешканців окупованого півострова носить систематичний і широкомасштабний характер та спрямована не тільки на юнаків, а й на дітей.

«Наприклад, у кадетських училищах, військових навчальних закладах, в загальноосвітніх школах створюються воєнізовані класи, де відбувається навчання дітей тактиці, стратегії поводження з різними видами зброї. Таке навчання проводять, у тому числі, й кадрові офіцери Міноборони РФ», - прокоментував керівник прокуратури автономії

На даний час особу оголошено в розшук та надано судом дозвіл на його затримання.

«Юнармія» - дитячо-юнацький військово-патріотичний рух під патронажем Міністерства оборони РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-