Доступ до освітніх та медичних послуг допоможе  реінтеграції кримчан - МінТОТ

Доступ до освітніх та медичних послуг допоможе реінтеграції кримчан - МінТОТ

Укрінформ
Україна має великі можливості для реінтеграції жителів тимчасово окупованого Криму, надаючи їм адміністративні, освітні та медичні послуги.

Про це на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Міжнародна політика" заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Снавер Сейтхалілєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У міністерстві ми бачимо цей процес реінтеграції у двох напрямках. Перше - це переведення освітніх, медичних та адміністративних послуг в онлайн-формат і друге - це фізично наближення цих послуг до наших громадян. Мається на увазі надання цих послуг в пунктах перетину адмінкордону з Кримом", - сказав Сейтхалілєв.

За його словами, з цією метою вже створено Центр надання адміністративних послуг на КПВВ "Чонгар".

"Статистика показує, що така практика дуже актуальна. Більше 2 тисяч громадян вже скористалися цими послугами з моменту відкриття ЦНАП. Також ми в рамках нового проєкту плануємо модернізацію пунктів перетину адмінмежі й надання таких послуг не тільки в режимних зонах", - зазначив заступник міністра. Він додав, що у сервісних хабах, створених за новими стандартами, передбачається, зокрема, безкоштовне тестування на COVID-19.

Читайте також: COVID-тести на межі з Кримом і ОРДЛО цьогоріч зробили майже 40 тисяч осіб

Сейтхалілєв також повідомив, що в травні цього року для жителів окупованих територій була запущена послуга е-Малятко.

"Завдяки інтеграції багатьох баз даних ми створили можливість і для жителів окупованих територій отримувати таку комплексну послугу, зокрема реєструвати новонароджених, отримати інші документи... Це важливо - повертати наших громадян в конституційне поле нашої країни і давати ще більше можливостей користуватися адміністративними послугами", - наголосив заступник очільника МінТОТ.

Стосовно громадян, які переселилися з окупованої території, а таких зараз 1,5 мільйона, то в контексті спрощення адміністративних послуг для них уже працює електронна довідка переселенця, додав Сейтхалілєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-