Кулеба закликав світ долучитися до акції на підтримку Єсипенка

Кулеба закликав світ долучитися до акції на підтримку Єсипенка

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав світову спільноту долучитися до акції на підтримку фрілансера «Крим.Реалії» Владислава Єсипенка.

Про це він написав у Твіттері, передає Укрінформ.

«Україна рішуче засуджує незаконне затримання та катування Росією журналіста Радіо Свобода Владислава Єсипенка у тимчасово окупованому Криму. Атаки РФ на свободу ЗМІ та права людини мають припинитися. Оскільки «суд» розпочнеться сьогодні, приєднуйтесь до нас та вимагайте від Москви звільнити Єсипенка», – закликав Кулеба.

Читайте також: В окупованому Криму сьогодні починається суд над журналістом «Крим.Реалії»

Як повідомлялося, фрілансера проєкту «Крим.Реалії» Владислава Єсипенка затримали 10 березня 2021 року. Його звинуватили в незаконному виготовленні вибухового пристрою.

ФСБ стверджує, що затримала Єсипенка, «щоб не допустити проведення ним підривних акцій в інтересах українських спецслужб».

Адвокат Олексій Ладін згодом заявив, що слідчі ФСБ за підсумками дактилоскопічної експертизи не виявили відбитків на вибухівці, нібито знайденій у машині Єсипенка.

12 березня Єсипенка взяли під варту. 1 квітня так званий Київський районний суд м.Сімферополя продовжив його арешт до 11 липня.

До затриманого журналіста протягом 27 днів не допускали адвокатів.

Пізніше він повідомив про тортури з боку російських спецслужб.

Читайте також: Правозахисники анонсували акцію у соцмережах на підтримку журналіста Єсипенка

Українські правозахисники опублікували спільну заяву, в якій зажадали від російської влади звільнити Єсипенка. Україна та міжнародне співтовариство закликали посилити тиск на РФ за політично мотивовані переслідування у Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-