Кримські татари самі будуть розподіляти житло, збудоване для них Туреччиною – МінТОТ

Кримські татари самі будуть розподіляти житло, збудоване для них Туреччиною – МінТОТ

Укрінформ
Квартири для кримських татар, які планує в Україні побудувати Туреччина, будуть розподіляти самі представники корінного народу.

Про це у програмі "На самом деле" телеканалу "Дом" повідомив перший заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ростислав Замлинський.

"На наступному пленарному засіданні Верховної Ради, тобто на наступному тижні, планується ратифікація Рамкової угоди між Україною та Туреччиною щодо будівництва житла. Після цього приїжджає турецька сторона, реєструється представництво. Відводяться земельні ділянки, вони вже сформовані, але формально рішення повинні прийняти органи місцевого самоврядування. Далі йдуть тендерні процедури, які проводять представники Туреччини, і потім, в установленому порядку йде проєктування, будівництво і здача в експлуатацію", - розповів Замлинський.

Він зазначив, що Мінреінтеграції пропонує, аби "розподіл житла проводив безпосередньо кримськотатарський народ".

Читайте також: Туреччина готова сприяти врегулюванню ситуації на сході України - Ердоган

"Вони самі будуть визначати, які кому квартири - та скільки. Тобто Мінреінтеграції до цього не буде причетне. Образно кажучи, буде таке локальне самоврядування в межах цього корінного народу", - пояснив заступник міністра.

Як повідомлялося, у ході візиту Володимира Зеленського до Туреччини було підписано міжурядову угоду між Україною і Туреччиною про будівництво житла для кримських татар. Для внутрішньо переміщених осіб планується збудувати близько 500 квартир.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-