COVID-тести на межі з Кримом і ОРДЛО цьогоріч зробили майже 40 тисяч осіб

COVID-тести на межі з Кримом і ОРДЛО цьогоріч зробили майже 40 тисяч осіб

Укрінформ
Від початку року безплатне тестування на коронавірус на КПВВ у Донецькій, Луганській та Херсонській областях пройшли понад 39 тисяч громадян.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Із січня 2021 року на КПВВ в Донецькій та Херсонській областях, а з березня – в Луганській області запущено безкоштовне тестування. Станом на кінець червня 2021 року такою опцією вже скористалися 39 293 громадянина», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що на КПВВ «Чонгар» COVID-тести пройшли 12 654 особи, «Каланчак» - 12 401, «Новотроїцьке» - 4609, «Станиця Луганська» - 9629.

Читайте також: Лабораторія у Харкові вироблятиме тести, що «ловлять» штам Delta

У Мінреінтеграції нагадали, що змінами до урядової постанови, якими на території України від 17 червня встановлено зелений рівень епідемічної небезпеки, передбачено звільнення від обов’язкової самоізоляції та обсервації громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій; скасування контролю за допомогою мобільного додатку «Вдома»; також не потрібно проводити ПЛР-тестування.

«Відтак, громадяни України, які вимушено проживають на ТОТ, на період встановлення «зеленої» зони на території України можуть безперешкодно перетинати КПВВ», - підсумовують у міністерстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-