У Криму окупанти відправили під арешт «українського шпигуна»

У Криму окупанти відправили під арешт «українського шпигуна»

Укрінформ
Так званий Київський районний суд Сімферополя заарештував на два місяці, до 21 серпня, жителя Сімферополя, затриманого ФСБ за нібито "дії в інтересах розвідувальних органів України".

Про це повідомляє Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

"Як повідомляється на сайті "суду", підозрюваному в скоєнні злочину, передбаченого ст. 275 КК РФ ("Державна зрада"), обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту строком до 21 серпня 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Так зване слідство стверджує, що сімферополець за завданням української розвідки збирав і передавав інформацію військового характеру "проти безпеки Російської Федерації".

Читайте також: Суди РФ обмежують присутність родичів та адвокатів кримських політв'язнів у залі - Денісова

За повідомленням правозахисників, йдеться про жителя Сімферополя Станіслава Стеценка, 1988 року народження.

У КПГ нагадали, що про затримання жителя Сімферополя ФСБ РФ заявила 24 червня 2021 року.

На думку експерта Кримської правозахисної групи Олександра Сєдова, обвинувачення в "державній зраді" не має під собою ніяких підстав і є черговою пропагандистською справою проти жителя Криму.

Сєдов зазначив, що метою порушення таких справ є: формування серед населення окупованої території образу ворога, залякування проукраїнської частини жителів Криму можливістю в будь-який момент бути позбавленими волі за сфабрикованим звинуваченням, а також наповнення обмінного фонду заручників.

Читайте також: Двоє політв'язнів Кремля потребують термінового медичного лікування – Денісова

Наразі в окупованому Криму за обвинуваченням у "шпигунстві", "підготовці диверсій" або "державній зраді" незаконно позбавлені волі 16 осіб. До більшості затриманих у таких справах для отримання "зізнання" застосовуються тортури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-