Кримська платформа: Зеленський розраховує на активну співпрацю з Грузією щодо безпеки в Чорному морі

Кримська платформа: Зеленський розраховує на активну співпрацю з Грузією щодо безпеки в Чорному морі

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський сподівається на активну співпрацю з грузинською стороною в рамках Кримської платформи та на «конкректний прогрес» у посиленні безпеки в Чорноморському регіоні.

Про це він заявив під час спільної з президенткою Грузії Саломе Зурабішвілі пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми сподіваємося на активну співпрацю з грузинською стороною в рамках Кримської платформи з метою захисту прав кримчан та деокупації Кримського півострова», - зазначив Глава української держави.

Також Зеленський подякував за «незмінну підтримку Грузією суверенітету і територіальної цілісності України, невизнання спроби анексії українського півострова Крим і засудження російської агресії на Донбасі, на сході України».

Читайте також: Зеленський: Україну й Грузію єднають цілі щодо вступу в ЄС і НАТО

Окрім того Президент наголосив на тому, що посилення безпекової співпраці у Чорноморському регіоні є одним із ключових завдань для України та її партнерів.

«Одне з ключових завдань для України та для наших партнерів - посилення безпекової співпраці у Чорноморському регіоні. Чорне море має бути безпечною акваторією, вільною для торгівлі та вільною для судноплавства. Ми прагнемо посилити взаємодію між нашими країнами, державами-партнерами у Чорному морі. Активно працюємо над реалізацією цієї ініціативи з Грузією та іншими сусідами», - сказав Зеленський.

Читайте також: Постпред Президента: Саміт Кримської платформи має завершитися документом про деокупацію

Глава держави висловив сподівання, що «незабаром ми побачимо якийсь конкретний прогрес».

Як повідомляв Укрінформ, президентка Грузії Саломе Зурабішвілі 23 червня перебуває з офіційним візитом в Україні. Крім перемовин із Президентом Зеленським, заплановані також її зустрічі з Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем і Головою Верховної Ради Дмитром Разумковим.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні. Діяльність Кримської платформи буде запущено на саміті 23 серпня, на який Президент України запрошує лідерів багатьох країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-