Військові РФ відкрили вогонь по британському есмінцю біля берегів Криму - ЗМІ

Військові РФ відкрили вогонь по британському есмінцю біля берегів Криму - ЗМІ

Оновлено
Укрінформ
Російські військові заявили, що відкрили попереджувальний вогонь і виконали попереджувальне бомбометання по курсу британського есмінця "Дефендер", який проходив біля берегів окупованого Росією українського Криму, в районі мису Фіолент.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на Міноборони Росії.

«Есмінець був попередньо попереджений про застосування зброї в разі порушення державного кордону Російської Федерації. На попередження не відреагував", - заявили у військовому відомстві РФ.

Як зазначається у повідомленні, о 12:06 і 12:08 російський прикордонний сторожовий корабель виконав попереджувальні постріли. О 12:19 літак Су-24М виконав попереджувальне бомбометання (4 осколково-фугасні авіаційні бомби ОФАБ-250) по курсу руху есмінця з керованою ракетною зброєю (КРЗ) "Дефендер". Уточнюється, що в результаті цих дій есмінець КРЗ "Дефендер" залишив межі територіального моря Російської Федерації.

Читайте також: Навчання Sea Breeze-2021 будуть наймасштабнішими з 1997 року – Хомчак

Пізніше у Міністерстві оборони Великої Британії спростували інформацію про відкриття попереджувального вогню по британському есмінцю «Дефендер» із боку російських військових біля берегів окупованого Росією українського Криму в середу, 23 червня.

Міністр оборони Британії назвав обстріл есмінця біля Криму дезінформацією РФ.

Як повідомлялося, українська АРК Крим була окупована Росією в результаті агресії, яка розпочалася 20 лютого 2014 року.

Фото: Royal Navy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-