Дощі змили у море в Ялті нелегальні сміттєзвалища

Дощі змили у море в Ялті нелегальні сміттєзвалища

Фото
Укрінформ
В окупованому Криму через потужні зливи нелегальні сміттєзвалища у Ялті змило у море, що спричинило справжню екологічну катастрофу.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написав політик, колишній виконувач обов'язків голови Держекоінспекції України Єгор Фірсов.

"За 7 років анексії на нелегальних сміттєзвалищах Криму накопичилось будівельне сміття та побутові відходи. Днями, через потужні зливи, звалища просто змило у море. Цей випадок - красномовна ілюстрація семирічної окупації Криму Росією. Безвідповідальність та байдужість - це саме те, що відрізняє теперішнє становище півострова", - наголосив Фірсов.

Політик нагадав, що за час російської окупації на півострові сталася трагедія на заводі "Кримський титан" в Армянську, коли в результаті аварії на підприємстві через обміління кислотонакопичувача в атмосферу потрапили отруйні випаровування, які осідали на поверхнях і вбивали все живе, а у людей викликали жахливі реакції.

Читайте також: Ялтинське селище «затонуло» під купами сміття і каміння

Фірсов також нагадав, що в Криму вирубують та забудовують заповідну територію Фороського парку, де ростуть десятки екзотичних та червонокнижних дерев.

За його даними, за час окупації в Криму пересохло 7 основних річок та два водосховища.

"Спостерігаючи за усім цим, переконуєшся, що все, до чого торкається Росія, перетворюється на руїну", - констатував Фірсов.

Читайте також: Данілов: Господь Бог дав Криму занадто багато води одразу

Як повідомляв Укрінформ, в окупованій Ялті в результаті рясних опадів і затоплення вулиць оголошено режим надзвичайної ситуації, в'їзд в місто закрито. В регіоні відключено системи водопостачання. В результаті стихійного лиха постраждали 24 людини. Одна людина після повені вважається зниклою безвісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-