Ялтинське селище «затонуло» під купами сміття і каміння

Ялтинське селище «затонуло» під купами сміття і каміння

Відео
Укрінформ
У найбільш постраждалому від повені ялтинському селищі Ай-Василь четвертий день продовжує нестися і підтоплювати будинки місцевих жителів бурхливий потік води, що утворився через аномальні опади.

Про це йдеться у відео, опублікованому сайтом Crimean Tatars в Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Кілька будинків на вулиці Джафера Сейдаметова майже повністю пішли під воду. Деякі сім'ї опинилися без даху над головою, втратили все майно і навіть документи. Через 4 дні після аномальних опадів вода продовжує нестися бурхливим потоком, підтоплюючи житло", - повідомляє Crimean Tatars.

За його даними, селище Ай-Василь опинилося під купами сміття і каміння, принесених потоками води, і виглядає як після апокаліпсису.

Читайте також: У затопленій дощами Ялті вимикають світло, газ і воду

Як розповів місцевий житель Мустафа Шугу, раніше русло річки проходило в іншому місці, а зараз річка протікає через його двір.

Як повідомляють місцеві жителі, все сміття, яке роками не прибирали, прийшло в їх двори з "великою водою". Висота завалів, що утворилися, становить близько трьох метрів. Деякі будинки засипало по самий дах. У будинку родини Дроганових потоком води знесло стіну, вся техніка в будинку вийшла з ладу.

Читайте також: Данілов: Господь Бог дав Криму занадто багато води одразу

Усього постраждало близько 10-ти домоволодінь, в деяких з них дотепер води по коліно. Люди цілодобово прибирають і чистять своє житло, проте ситуація все ще залишається дуже складною.

Для надання допомоги постраждалим в селищі Ай-Василь організовано збір коштів. Журналістка Ліля Буджурова повідомила в Фейсбуці, що за даними волонтерів, хто виїхав на місце події, "кам'яні завали неможливо розчистити зусиллями людини - потрібна спеціальна техніка". Водночас дії місцевої "влади" обмежилися чищенням від сміття русла річки.

Як повідомляв Укрінформ, в окупованій Ялті в результаті рясних опадів і затоплення вулиць оголошено режим надзвичайної ситуації, в'їзд в місто закрито. В регіоні відключено системи водопостачання. В результаті стихійного лиха постраждало 24 людини. Двоє людей значилися в числі зниклих безвісти. Пізніше чоловіка було знайдено живим, пошуки зниклої після повені жінки тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-