Окупаційна влада відповідальна за руйнівні наслідки негоди у Криму - МінТОТ

Окупаційна влада відповідальна за руйнівні наслідки негоди у Криму - МінТОТ

Укрінформ
Руйнівні наслідки негоди на території тимчасово окупованого Криму значною мірою спричинені злочинними діями російської окупаційної адміністрації.

Про це заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ігор Яременко, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінреінтеграції.

«Аномальна кількість опадів може випасти будь-де. Це природа. Але забезпечення безпеки населення – це виключна відповідальність окупаційної влади. Судячи з матеріалів, які ми бачимо у ЗМІ й соцмережах, очільники окупаційної адміністрації намагаються грати у «діда Мазая» на камеру замість реальної допомоги людям. Тому ми закликаємо наших громадян у Криму і Севастополі бути надзвичайно обережними, тимчасово відмовитись від подорожей і не залишати приміщення без критичної необхідності», - заявив він.

Читайте також: У затопленій дощами Ялті вимикають світло, газ і воду

Яременко додав, що тотальна мілітаризація півострова, ввезення в Крим сотень тисяч людей з Росії, будівництво військової та цивільної інфраструктури для їхніх потреб, що супроводжувалося масштабним знищенням унікальних зелених насаджень та ландшафтів – це воєнні злочини, які призвели до порушення екологічного балансу.

«Вони сталися, зокрема, через те, що вже понад 7 років Крим закритий для міжнародних моніторингових місій. Російська влада відчуває абсолютну безкарність. Вона переслідує людей, знищує природу, руйнує пам’ятки, у тому числі зі Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО», - констатував заступник міністра.

Читайте також: Рясні опади не рятують: вчені кажуть, що Крим може лишитися без питної води

Він наголосив, що забезпечення доступу моніторингових місій ООН, ОБСЄ, які опікуються правами людини, захистом культурної спадщини, до тимчасово окупованого Криму і Севастополя має стати предметом консолідації зусиль міжнародної спільноти. Мінреінтеграції ініціюватиме розгляд цього питання і на саміті «Кримської платформи».

Як повідомлялося, в окупованому Росією Криму через рясні опади підтопило низку населених пунктів, у тому числі Керч і Ялту. На півострові запровадили режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-