Кулеба – про саміт «Кримської платформи»: Росії нас не зупинити

Кулеба – про саміт «Кримської платформи»: Росії нас не зупинити

Ексклюзив
Укрінформ
Жодні спроби Росії тиснути на окремі країни, аби завадити проведенню Кримської платформи, успіху не матимуть.

Про це в коментарі Укрінформу сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, який цими днями бере участь в Анталійському дипломатичному форумі в Туреччині.

«У нас вже є достатня кількість підтверджень щодо участі в саміті Кримської платформи, щоб він відбувся як успішний міжнародний захід. Це буде подія такого міжнародного масштабу та рівня, якого Україна за всі 30 років незалежності ще не приймала. Це буде важливо і яскраво», - сказав Кулеба.

Читайте також: МЗС консолідує зусилля з Кримською платформою для деокупації півострова

Міністр закордонних справ України розповів, що йому відомі випадки спроб Росії завадити проведенню саміту Кримської платформи, зокрема здійснення тиску на окремі держави, аби ті не давали згоду для участі.

«Росія протидіє Кримській платформі, кожного дня працює над тим, щоб завадити цьому успіху України. Попри всі ці спроби, Росія нас не зупинить», - сказав Кулеба.

За його словами, Кримська платформа – це наскрізна тема, яка присутня на кожній зустрічі, яку він проводить в рамках Анталійського дипломатичного форуму.

«Деякі країни, з якими я буду зустрічатися, вже підтвердили участь, будемо обговорювати деталі їхньої участі. Деякі ще не визначилися, відповідно, буду займатися агітацією на користь їхньої участі в Кримській платформі», - сказав Кулеба.

Читайте також: Україна запросила Меркель на саміт «Кримської платформи»

Дипломат нагадав, що з початку пандемії минулого року дипломатичний форум в Анталії - це перша подія такого рівня, яка проводиться фізично.

«Тут є змога перетнутися з колегами – міністрами закордонних справ країн не лише Європи, а й Африки, Азії, інших регіонів. Це унікальна можливість проговорити дуже практичні питання, починаючи від протидії пандемії та відкриття кордонів країн для відвідання українськими туристами, до розвитку торгівлі між нашими країнами, особливо нас цікавить торгівля з країнами Азії та Африки. І, безумовно, політичні та безпекові питання», - сказав міністр закордонних справ України.

Кулеба повідомив, що в його порядку денному - зустрічі з міністрами закордонних справ Туреччини, Польщі, Грузії, Молдови, Румунії, Хорватії, Чорногорії, Малайзії, Мальти, Нігеру та інших країн.

Читайте також: Україна запросила Чорногорію на саміт «Кримської платформи»

Анталійський дипломатичний форум - це зустріч на високому рівні професіоналів-дипломатів. У ньому беруть участь глави держав та урядів, міністри закордонних справ, представники регіональних та міжнародних організацій, науковці, експерти та представники бізнесу з понад півсотні країн світу.

Минулого року Анталійський дипломатичний форум через пандемію проходив у онлайн-форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-