Данілов: Господь Бог дав Криму занадто багато води одразу

Данілов: Господь Бог дав Криму занадто багато води одразу

Укрінформ
Українська влада, втіливши у життя ініціативу Президента щодо збільшення площі лісів, спробує запобігти удару по країні від глобальних змін клімату.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов повідомив на брифінгу після засідання РНБО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На погоду і на клімат ми (РНБО - ред.) впливати не можемо. Те, що стосується клімату, то ви знаєте, що Володимир Олександрович (Зеленський – ред.) запропонував, щоб за 3 роки в Україні з'явився мільярд нових рослин, щоб ми збільшували свої ліси. Це запорука того, щоб ми найближчим часом не опинилися в тій ситуації, в якій опиняється дуже багато країн. І посуха, яка сунеться на весь світ, – дуже великий виклик для нашої країни. Ми розробляємо кроки, які запропонуємо на засіданні РНБО, щоб це принаймні відтермінувати в нашій державі", - сказав Данілов.

Читайте також: Рясні опади не рятують: вчені кажуть, що Крим може лишитися без питної води

Очільник Радбезу також згадав ситуацію в окупованому Криму, де рясні дощі спричинили паводки. "Кримський півострів дуже багато часу просив води, і там стільки сьогодні води, що вони навіть не знають, що з нею робити. І вчора в українській Керчі, і сьогодні в українській Ялті, на превеликий жаль, сталася така ситуація. Господь Бог занадто багато їм дав води відразу", – сказав він.

Як повідомлялося, місто Керч і кілька сіл в окупованому Росією Криму підтопило через рясні опади. На півострові запровадили режим надзвичайної ситуації.

Читайте також: Росія не отримає воду для Криму навіть у силовий спосіб - Резніков

Президент Володимир Зеленський ініціював екологічний проєкт «Зелена країна», мета якого – за 10 років збільшити площу лісів на 1 мільйон гектарів. Для цього у найближчі три роки передбачається висадити 1 мільярд дерев.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-