У Зеленського сподіваються на прийняття закону про корінні народи до саміту Кримської платформи

У Зеленського сподіваються на прийняття закону про корінні народи до саміту Кримської платформи

Укрінформ
Постійний представник Президента України в АР Крим Антон Кориневич сподівається, що до 23 серпня, коли відбудеться установчий саміт Кримської платформи, законопроєкт №5506 "Про корінні народи України" буде прийнятий.

Про це Кориневич сказав в Укрінформі під час експертного обговорення законопроєкту.

"По цьому закону вже є позитивні рішення кількох комітетів Верховної Ради, цей проєкт буде слухатися сьогодні на Комітеті з питань прав людини, деокупації та реінтеграції, тож ми сподіваємося, що до установчого саміту Кримської платформи 23 серпня Україна зможе сказати, що в неї є цей закон", - зазначив представник Президента.

Він наголосив, що законопроєкт, який готується до прийняття, має рамковий характер, є "не крапкою, а комою".

"Безумовно, ми будемо і далі рухатися у напрямку забезпечення прав корінного народу, кримськотатарського народу. У нас є певні ідеї і напрацювання, звичайно, у координації з представницьким органом кримськотатарського народу - Меджлісом", - запевнив Кориневич.

Читайте також: Закон про корінні народи дозволить кримським татарам зберегти історичну спадщину - Умєров

Крім того, він нагадав, що Президент Указом від 26 лютого 2021 року дав доручення Кабінету Міністрів розробити стратегію розвитку кримськотатарської мови і запровадити алфавіт на основі латинської графіки. За словами Кориневича, проєкт відповідного документу має з'явитися вже у серпні-вересні цього року.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 18 травня вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроєкт про корінні народи України, до яких відносять кримські татари, караїми і кримчаки. Цей документ визначає права корінних народів України та особливості їхньої реалізації задля сприяння консолідації та розвитку української нації, а також розвитку етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності таких народів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-