Росія переслідує 10 громадянських журналістів з Криму – Україна в ОБСЄ

Росія переслідує 10 громадянських журналістів з Криму – Україна в ОБСЄ

Укрінформ
За ґратами або під домашнім арештом наразі перебувають вже 10 громадянських журналістів з тимчасово окупованого Росією українського Криму.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 10 червня.

"Жителі Криму продовжують страждати від політично вмотивованих переслідувань. Усі незалежні ЗМІ, які змогли б донести правду про події на окупованому півострові, було витіснено з Криму. Громадянських активістів, які взяли на себе функцію інформування, вистежують, затримують та незаконно засуджують на довгі терміни ув’язнення за надуманими звинуваченнями. Відзначення Україною Дня журналіста 6 червня послужило черговим нагадуванням про долю 10 громадянських журналістів з Криму, яких російські окупанти незаконно утримають за ґратами та під домашнім арештом", - заявив він.

Читайте також: В Україні розслідують 22 справи про порушення прав журналістів в окупованому Криму

Український посол також нагадав, що 8 червня російський окупаційний суд заочно "засудив" до 7 років позбавлення волі колишнього політв’язня Едема Бекірова, який був звільнений раніше у 2019 році у результаті "великого обміну" між Україною та РФ

"Ми суворо засуджуємо поведінку Росії в Криму та на окремих районах Донбасу. Ми вимагаємо від Росії дотримуватися своїх зобов’язань та припинити порушення прав людини та основних свобод окупованого населення", - заявив Цимбалюк.

Читайте також: Окупанти у Криму з політичних мотивів переслідують 131 особу – представник омбудсмена

Як повідомляв Укрінформ, Євросоюз закликав Росію звільнити 10 незаконно затриманих у тимчасово окупованому Криму журналістів. У заяві Євросоюзу, виголошеній під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ 6 травня, йдеться про Владислава Єсипенка, Османа Аріфмеметова, Марлена Асанова, Ремзі Бекірова, Тимура Ібрагімова, Сервера Мустафаєва, Сейрана Салієва, Амета Сулейманова, Руслана Сулейманова та Рустема Шейхалієва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-