У Херсоні пам'ять жертв геноциду кримських татар вшанували музичним перформансом

У Херсоні пам'ять жертв геноциду кримських татар вшанували музичним перформансом

Фото
Укрінформ
Музичний перформанс, присвячений Дню пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, відбувся пізно ввечері 15 травня просто неба у центрі Херсона.

Про це повідомляє пресслужба ГО «ГОГОЛЬFEST», передає Укрінформ.

«Вечір-реквієм «Пам'ятаємо» відбувся і, ми думаємо, виконав свою місію - через мистецтво, емоційно розказати про події, що сталися з кримськими татарами у 1944 році», - повідомили у пресслужбі.

Присвячений Дню пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу перформанс у Херсоні / Фото: Артем Галкін, Анастасія Мантач

Як зазначив директор ГОГОЛЬFEST Максим Демський, під час підготовки була гарна комунікація з представниками кримськотатарських організацій.

Читайте також: Репресії проти кримських татар є гібридною депортацією з боку російської влади - адвокат

Як зазначається, кримськотатарські колективи, які взяли участь у музичному перфомансі - хореографічні «Еміне», «Далгалар», «Лялє» та барабанщики «Атеш» отримали досвід роботи з режисером Владом Троїцьким, з професійними музикантами, і це стане поштовхом для метаморфоз, які тільки запустилися у свідомості молодих артистів.

Максим Демський подякував за співпрацю Херсонському обласному академічному музично-драматичному театру імені Куліша.

Як повідомляють місцеві ЗМІ за дійством, що транслювалося онлайн, наживо спостерігали кілька тисяч херсонців.

Читайте також: РФ поступово перетворюється на велику Північну Корею - Джемілєв

Як повідомляв Укрінформ, вечір-реквієм, присвячений Дню пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, розпочався 15 травня ввечері у Херсоні за участю гурту «ДахаБраха», Джамали, Ахтема Сеїтаблаєва та кримськотатарських колективів. Захід організували благодійна організація «ККСЦ «Куреш» спільно з ГО «ГОГОЛЬFEST», Агенцією США з міжнародного розвитку USAID та за підтримки ГО «Нова генерація».

Зранку 15 травня у Херсоні співачка Джамала та актор і режисер Ахтем Сеїтаблаєв поклали квіти до першого на материковій частині України пам’ятного знаку «Жертвам геноциду кримськотатарського народу 1944 року» та згадали історії власних родин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-