США в ОБСЄ: Росія перекинула у Крим війська, попри заяви про відведення

США в ОБСЄ: Росія перекинула у Крим війська, попри заяви про відведення

Укрінформ
Усупереч заявам про відведення військ від кордону з Україною, Росія нещодавно перекинула в Крим десантно-штурмові підрозділи, а також бронетехніку та артилерію.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила в.о. заступника глави місії США при ОБСЄ Елізабет Розенсток-Сіллер під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ.

"У рамках своїх ширших зусиль з метою дестабілізації України та порушення регіональної безпеки Росія роками здійснює нарощування військ в Криму. І хоча РФ оголосила про відведення своїх військ від кордону з Україною, вона нещодавно перекинула в Крим десантно-штурмові підрозділи, а також бойові танки Т-72Б3, 120-мм міномети, 122-мм гаубиці, броньовану техніку та інше обладнання", - повідомила Розенсток-Сіллер.

Вона вказала на те, що Росія продовжує незаконно призивати до своїх збройних сил тисячі юнаків у Криму, частину з яких переводять до підрозділів ЗС РФ, котрі діють на сході України.

Читайте також: У НАТО ключовим викликом у Чорному морі назвали дії Росії

Окрім того, дипломатка закликала Росію припинити репресії в Криму та звільнити всіх українських політичних в'язнів. "Також ми продовжуємо закликати Росію припинити мілітаризацію та окупацію Криму й вивести всі свої сили та техніку зі сходу України", - заявила представниця місії США в ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк заявив, що чисельність російських військ поблизу кордону з Україною суттєво не зменшилася, а тому питання виконання Росією своїх зобов’язань за Віденським документом та надання роз’яснень щодо незвичної військової активності залишається актуальним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-