Авіакомпанія ОАЕ сплатила Україні 3,7 мільйона штрафу за польоти над окупованим Кримом

Авіакомпанія ОАЕ сплатила Україні 3,7 мільйона штрафу за польоти над окупованим Кримом

Укрінформ
Авіакомпанія Об’єднаних Арабських Еміратів сплатила Україні 3,7 млн грн штрафу за польоти над тимчасово окупованим Кримом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба прокуратури Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

«Прокуратурою автономії у ході досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактами порушення правил міжнародних польотів (ст. 334 Кримінального кодексу України), до Господарського суду Київської області пред’явлено позовну заяву в інтересах держави в особі Міністерства інфраструктури України до авіакомпанії ОАЕ про стягнення заборгованості у сумі 3 млн 719 тис. 843 грн», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: МАУ з 29 квітня відновить рейси між Україною та Молдовою

Встановлено, що повітряними суднами вказаної іноземної авіакомпанії були здійсненні польоти у Сімферопольському районі польотної інформації, який включає повітряний простір над суверенною територією України та над відкритими водами Чорного моря, де відповідальність за обслуговування повітряного руху делеговано Україні міжнародними договорами.

«При цьому встановлені, відповідно до законодавства України, норм ІСАО (Міжнародна організація цивільної авіації) та правил Євроконтролю, аеронавігаційні збори за користування повітряним простором України авіакомпанією сплачені не були», - сказано в повідомленні.

Читайте також: На адмінмежі з Кримом тривають навчання, максимально наближені до бойових

Під час розгляду господарським судом позовної заяви авіакомпанією добровільно сплачено вказану заборгованість у повному обсязі.

У прокуратурі АРК зазначили, що наразі у суді знаходиться ще 4 позовні заяви до іноземних авіакомпаній про стягнення заборгованості на загальну суму понад 1 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, 15 квітня суд наклав арешт на 12 літаків російського авіаперевізника, які використовувались для перевезення пасажирів з/до закритого Україною пункту пропуску «Сімферополь-авіа», що знаходиться на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-