Політв'язня Абдуллаєва залишили в ШІЗО російської колонії ще на 15 діб

Політв'язня Абдуллаєва залишили в ШІЗО російської колонії ще на 15 діб

Укрінформ
Українському політв'язню в РФ, кримчанину Теймуру Абдуллаєву 22 квітня продовжили термін перебування в ШІЗО ще на 15 діб - до 7 травня.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила мати політв'язня Діляра Абдуллаєва.

«Сьогодні телефонував Тимур. Йому знову продовжили перебування в ШІЗО на 15 діб - до 7 травня. Він зараз тримає піст (у зв'язку з Рамаданом - ред.), тому ліки приймає вночі. Тримається бадьоро. Запитала, чи вірить він, що його коли-небудь з ШІЗО випустять. Сміється, сказав, що вірить. Хвилювався за брата Узеїра. І ще казав, щоб я берегла себе», - розповіла Абдуллаєва.

Читайте також: «Справу» трьох кримських татар повернули до суду першої інстанції

Вона уточнила, що зараз домовляється з адвокатом, щоб той відвідав Теймура 7 травня і передав ліки для нормалізації тиску (в ШІЗО не можна отримувати бандеролі). Абдуллаєв також повідомив, що листи отримує і йому це радісно.

Діляра Абдуллаєва також повідомила, що в ШІЗО зараз перебуває і другий її син політв'язень - Узеїр. Він отримав 10 днів. Якщо не буде нового покарання, завтра має закінчитися термін перебування в ШІЗО. За тиждень, 30 квітня, Узеїру Абдуллаєву виповниться 47 років, і це вже п'ятий день народження за гратами.

Ситуація з політв'язнем Теймуром Абдуллаєвим, який з початку березня 2020 року практично весь час утримується в штрафному ізоляторі ВК-2 (м. Салават, Башкирія, РФ), залишається складною. У серпні 2020-го його ненадовго переводили в камеру з суворими умовами тримання, в листопаді-грудні - в карантин у зв'язку із захворюванням на COVID-19. Решту часу Абдуллаєв проводить в ШІЗО. У лютому-березні у нього почався гіпертонічний криз, у зв'язку з чим він і в ШІЗО перебував на постільному режимі.

Читайте також: Фігуранти «ялтинської справи» готують скарги до Верховного суду РФ

Як повідомлялося, кримчанина Теймура Абдуллаєва засудили до 16,5 року позбавлення волі та 1 року 4 місяців адміністративного нагляду, його брата Узеїра Абдуллаєва - до 12,5 року позбавлення волі.

ПЦ «Меморіал» визнав усіх засуджених у першій сімферопольській «справі Хізб ут-Тахрір» політв'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-