Держдеп закликав Росію припинити блокування Чорного моря

Держдеп закликав Росію припинити блокування Чорного моря

Укрінформ
Державний департамент Сполучених Штатів вимагає від Росії припинити одностороннє блокування окремих районів Чорного моря для руху іноземних кораблів та державних суден інших країн.

З відповідною заявою виступив у середу під час брифінгу в Вашингтоні речник зовнішньополітичного відомства США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Нам відомо, що Росія оголосила про наміри блокувати рух іноземних морських кораблів та державних суден інших країн в окремих частинах Чорного моря, зокрема, поблизу Керченської протоки до жовтня цього року через проведення Росією військових навчань», - зауважив Прайс.

Читайте також: Британські бойові судна увійдуть в Чорне море у травні - ЗМІ

Він нагадав, що Росія вже проявляла незаконну агресію стосовно українських кораблів, а також блокувала доступ до українських портів в Азовському морі, що мало негативний вплив на міжнародну торгівлю України.

«Ми закликаємо Росію припинити її ворожі дії стосовно кораблів в регіоні та відвести війська, зосереджені вздовж українських кордонів», - наголосив речник Держдепартаменту США.

Прайс зауважив, що ситуація в Чорному морі є лише одним з останніх прикладів широкої кампанії РФ, спрямованої на підрив та дестабілізацію України.

Читайте також: Напруга на Чорному морі: ми здатні «привітно» зустріти ворога на березі

Представник Держдепу також висловив «непохитну підтримку» Сполучених Штатів Україні як партнеру, а також її територіальній цілісності в міжнародно визнаних кордонах, включно з територіальними водами.

Як повідомляв Укрінформ, МЗС України 15 квітня висловило рішучий протест у зв’язку з обмеженням Російською Федерацією свободи судноплавства в Чорному морі. Зазначається, що Росія оголосила про закриття до жовтня 2021 року частини акваторій Чорного моря в напрямку Керченської протоки для військових кораблів та державних суден інших країн під приводом військових навчань.

Читайте також: Блокуванням судноплавства в Чорному та Азовському морях Росія порушує міжнародне право – ЄС

Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв заявляв, що для військових кораблів ЗСУ рішення Росії про перекриття на пів року Керченської протоки не становить загрози та що це «питання більш економічного спрямування».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-