Окупаційний «суд» розглядає справу Яцкіна в закритому режимі - адвокат

Окупаційний «суд» розглядає справу Яцкіна в закритому режимі - адвокат

Укрінформ
В окупованому Криму розпочався розгляд по суті кримінальної справи стосовно українського політв'язня Івана Яцкіна. Засідання проходило в закритому режимі.

Про це у Фейсбуці повідомив його адвокат Микола Полозов, передає Укрінформ.

"У Верховному суді Криму сьогодні розпочався розгляд по суті кримінальної справи стосовно українського політв'язня Івана Яцкіна за обвинуваченням у державній зраді у формі шпигунства", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив Полозов, "через надану підписку розповідати про хід судового засідання можливості не маю".

Читайте також: Грибок та клопи: Денісова обурена умовами тримання Яцкіна у СІЗО Сімферополя

Разом з тим, адвокату вдалося поспілкуватися зі своїм підзахисним щодо умов його утримання в СІЗО Сімферополя.

За словами політв'язня, у п'ятницю його перевели з "карантинної" камери до звичайної. Переїзду передував візит оперативників СІЗО, які розпитували Яцкіна про те, "навіщо він розповів своєму адвокатові про щурів і клопів у камері, а той потім публічно про ці тюремні "явища" повідомив".

У новій камері він знаходиться з ще трьома сусідами по камері. Ніяких скарг не пред'являв.

За словами адвоката, його підзахисний поки що не отримав коштів на рахунок, які йому перерахували рідні. Не видали Яцкіну й відправлену ​​йому передачу.

Читайте також: Окупаційний «суд» розглядає справу обвинуваченого у держзраді кримчанина Яцкіна

Як розповів адвокат, у сімферопольському СІЗО у його підзахисного проблеми з придбанням ліків.

"За два тижні лише двічі дали йому знеболюючі. А ноги болять щодня", - констатував Полозов.

Він також повідомив, що Яцкіну до винесення вироку відмовили в побаченні з мамою і дітьми, яких він дуже хотів побачити, "надто дочку, яка народилася вже після його арешту".

Читайте також: Суд РФ подовжив на три місяці арешт чотирьом кримським татарам

За версією слідства, перебуваючи в Сімферополі з 14 лютого по 30 березня 2016 року, Яцкін нібито за завданням СБУ спілкувався зі своїми знайомими з числа правоохоронців, "збираючи персональні дані про співробітників Оперативно-пошукового бюро МВС по Республіці Крим". А перебуваючи з квітня по липень 2016 року на території України, "за допомогою мережі "Інтернет", а також під час особистих зустрічей зі співробітниками СБУ" передав їм ці дані, що становлять державну таємницю.

Яцкін був затриманий 16 жовтня 2019 року і перебував у московському СІЗО "Лефортово". За словами Полозова, взимку цього року він отримав обмороження ніг через те, що його тримали на сильному морозі без взуття близько сорока хвилин. На момент початку судового розгляду Яцкіна етапували з "Лефортово" до окупованого Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-