Зеленський: Окупований Крим став джерелом небезпеки для всього регіону Чорного моря

Зеленський: Окупований Крим став джерелом небезпеки для всього регіону Чорного моря

Укрінформ
Незаконна окупація Росією Криму змінила дуже багато в житті Європи й нині півострів став джерелом небезпеки для всього регіону Чорного моря.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю італійській газеті La Repubblica, переклад якого опубліковано на сайті глави держави, передає Укрінформ.

“Захоплення Криму змінило дуже багато в житті Європи – навіть якщо ще не всі європейці усвідомлюють, які зміни відбулись. Окупований Крим став джерелом небезпеки для всього регіону Чорного моря”, - зазначив Президент.

Читайте також: Зеленський: Військова атака Росії на Україну точно не в інтересах Європи

Зеленський підкреслив, що до 2014 року в Криму не було політичних репресій чи переслідувань за релігійною ознакою, не було масштабних екологічних катастроф, не було загрози розміщення ядерної зброї.

“Усе це тепер там є – через російську окупацію. Більше того, поведінка Москви може надихнути й інші країни забрати в сусідів частину територій”, - додав глава держави.

Читайте також: Зеленський вважає, що окуповані Росією території можуть стати гіршими за Чорнобиль

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 24 березня затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-