Росія перекинула в окупований Крим мотострілецькі з’єднання з Північного Кавказу

Росія перекинула в окупований Крим мотострілецькі з’єднання з Північного Кавказу

Укрінформ
Мотострілецькі з'єднання 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу РФ перекинуті в вогневе містечко, обладнане на полігоні Опук в окупованому Криму для виконання навчальних стрільб з усіх типів озброєння. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

«Полігон має стати основним місцем професійного вишколу військовослужбовців армійського корпусу Чорноморського флоту, його територія дозволяє інтенсивно проводити заняття з вогневої підготовки та водіння одночасно з фахівцями всіх підрозділів військових частин об'єднання берегових військ Чорноморського флоту» - заявив командувач військами ПВО генерал армії Олександр Дворніков.

Читайте також: Окупанти у Севастополі хочуть побудувати радари для виявлення балістичних і крилатих ракет

За повідомленнями пресслужби округу на полігоні в Опуку упродовж п'яти кілометрів розташовані один за одним директриси для танків, бойових машин піхоти, бронетранспортерів, стрілецькі поля для артилерійських знарядь і самохідних артустановок, реактивних систем залпового вогню і стрілецького озброєння від автомата до гранатомета.

Дворніков оцінив організацію занять контрольної перевірки мотострілецьких об'єднань 58-ї армії, при цьому він поставив завдання перевірити на полігоні практичні навички операторів протитанкових керованих комплексів "Фагот" і "Хризантема".

Читайте також: Інформаційна підготовка до стягування військ на кордон з Україною почалася з 1 лютого 2021 року

Частини і об'єднання 58-ої загальновійськової армії дислокуються на Північному Кавказі.

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності біля кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примусу до поступок в переговорному процесі і демонстрація готовності до застосування збройної сили.

«Всі у світі демонструють свої м'язи. Хотілося б просто, аби не за рахунок України. Такі кроки росіяни роблять постійно, проводять ті чи інші навчання», - сказав Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Le Figaro напередодні його візиту до Парижу. Раніше Президент заявляв, що Україна готова до російського вторгнення, яке може статися будь-якого дня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-