Президент Євроради підтвердив участь у саміті Кримської платформи

Президент Євроради підтвердив участь у саміті Кримської платформи

Укрінформ
Президент Європейської Ради Шарль Мішель сподівається взяти участь в установчому саміті Кримської платформи, який заплановано на 23 серпня.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі на сайті Євроради з приводу телефонної розмови з Президентом Володимиром Зеленським.

"Президент Мішель передав подяку за запрошення Президента Зеленського до участі в Саміті Кримської платформи, що запланований на 23 серпня, яке він прийняв під час візиту до України 2 березня. Президент Мішель сподівається взяти участь", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Глава МЗС Естонії підтвердила участь країни у саміті Кримської платформи

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови 15 квітня проінформував Президента Європейської Ради Шарля Мішеля про загострення безпекової ситуації на сході України.

Мішель 2-3 березня перебував з дводенним візитом в Україні.

Читайте також: Фон дер Ляєн особисто відповість Зеленському щодо участі у саміті «Кримської платформи» - речник ЄК

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді наростальним безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Читайте також: Зеленський запросив прем’єра Японії долучитися до Кримської платформи

Україна активно пропонує країнам взяти участь у діяльності цієї міжнародної ініціативи. Естонія вперше заявила про підтримку і свою участь у листопаді 2020 року.

Перший саміт міжнародної «Кримської платформи» запланований на 23 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-