Окупанти у Севастополі хочуть побудувати радари для виявлення балістичних і крилатих ракет

Окупанти у Севастополі хочуть побудувати радари для виявлення балістичних і крилатих ракет

Укрінформ
В окупованому Криму побудують новий радар системи попередження про ракетний напад (СПРН), вже затверджена відповідна документація.

Про це повідомили російському «Інтерфаксу» в апараті генерального конструктора СПРН, передає Укрінформ.

«Незабаром розпочнуться роботи зі зведення підвалин станції», - йдеться у повідомленні.

3 липня 2020 року головнокомандувач Повітряно-космічних сил РФ Сергій Суровикін повідомив, що створення нової РЛС під окупованим Севастополем буде завершено в 2024 році. «З огляду на актуальність розгортання РЛС на південно-західному ракетонебезпечному напрямку, прийнято рішення про створення РЛС ВЗГ (радіолокаційної станції високої заводської готовності) метрового діапазону в Севастополі з терміном завершення в 2024 році», - сказав тоді Суровикін.

Читайте також: Окупанти в Криму фактично заборонили говорити українською та кримськотатарською

Раніше генеральний конструктор СПРН, гендиректор російської корпорації ПАТ «МАК «Вимпел» Сергій Боєв говорив «Інтерфаксу», що нова РЛС «Воронеж» замінить застарілу РЛС «Днепр» під Севастополем. «Нова станція буде вже іншого покоління, з інакшими можливостями», - зазначив Боєв.

Повідомляється, що РЛС «Воронеж» - надгоризонтні радіолокаційні станції СПРН. Вони працюють у різних діапазонах радіохвиль. Радари здатні виявляти космічні та аеродинамічні об'єкти, зокрема балістичні та крилаті ракети.

За даними російського агентства, в листопаді 2018 року в Джанкої на півночі окупованого Криму на бойове чергування заступив четвертий дивізіон системи ППО С-400 "Тріумф". Раніше російські окупанти поставили на бойове чергування в Криму три дивізіони С-400: у січні 2017 року в Феодосії, у січні 2018 року в Севастополі і у вересні 2018 року в Євпаторії.

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ біля державного кордону України на півночі, сході та півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир'я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

Читайте також: Наслідки окупації Криму сягають далеко за межі України – США в ООН

6 квітня також стало відомо, що, крім стягування військ до українського кордону, Росія почала контрольну перевірку боєготовності армії.

В Головному управлінні розвідки Міноборони України 14 квітня заявили, що кількість особового складу ЗС Російської Федерації на кордоні з Україною зростатиме до 20 квітня. Наразі поблизу державного кордону України загалом розгорнуто 47 батальйонно-тактичних груп противника. З них на Орловсько-Воронезькому напрямку - 15 груп, Донському - 12, Кримському - 20, а до кінця квітня очікується збільшення угруповань ще на 9.

У розвідці не виключають трьох сценаріїв розвитку подій. Зокрема, ідеться про можливу демонстрацію сили біля держкордону України шляхом проведення заходів військового характеру. Друге - це військова операція ЗС РФ з метою вирішення проблеми водопостачання Криму із захопленням частини території південних областей України, третій варіант - це провокація Об'єднаних сил до воєнних дій на тимчасово окупованій території з подальшим звинуваченням України в порушенні мирних домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-