Ексзаступнику командира Керченського загону морської охорони повідомили про підозру у держзраді

Ексзаступнику командира Керченського загону морської охорони повідомили про підозру у держзраді

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомила про підозру колишньому першому заступнику командира Керченського загону морської охорони Державної прикордонної служби України у вчиненні державної зради.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба прокуратури АРК.

Слідство встановило, що у лютому 2014 року, під час захоплення адмінбудівель та військових частин АР Крим, командир Керченського загону морської охорони ДПСУ здійснив маневри з виходу корабельно-катерної групи з окупованої території півострова.

У зв'язку з цим виконання обов’язків командира загону було покладене на його першого заступника, який був зобов'язаний контролювати забезпечення охорони військової частини №1472 у Керчі для унеможливлення її захоплення російськими військовими.

«Однак підозрюваний, бажаючи підтримати РФ в окупації півострова, надав незаконний наказ розблокувати ворота та запустити на територію військової частини №1472 Керченського загону морської охорони ДПСУ автобуси з представниками ЗС РФ, чим надав допомогу представникам іноземної держави у безперешкодному доступі до зазначеної військової одиниці Збройних сил України», - ідеться в повідомленні.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Читайте також: Колишній постпред Путіна скупив в окупованому Криму нерухомості на $13 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомила про підозру «судді» «Київського районного суду Сімферополя» у порушенні законів та звичаїв війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-