«Суд» у Криму продовжив арешт фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір»

«Суд» у Криму продовжив арешт фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір»

Укрінформ
Фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір» Олегу Федорову, Азамату Еюпову та Ернесту Ібрагімову підконтрольний Росії суд в окупованому Криму 13 квітня продовжив арешт до 15 липня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Кримська солідарність» із посиланням на адвокатів Лілю Гемеджи та Сіяра Панича.

Зазначається, що Олег Федоров знову не був присутній на засіданні через перебування в лікарні на судово-психіатричній експертизі, призначеній йому судом.

За інформацією адвокатів, слідство наполягало на продовженні термін тримання обвинувачених під вартою, ґрунтуючись на постановах експертиз, представлених у матеріалах справи. Однак наразі результати, наприклад, фонографічного дослідження ще навіть не готові. На думку Лілі Гемеджи, у зв'язку з цим твердження слідства про присутність підсудних у 2017 році на будь-яких зібраннях вважаються голослівними.

Повідомляється, що захист намагався переконати суд у необґрунтованості клопотання обвинувачення, посилаючись на те, що раніше підзахисні не скоювали протиправних дій, а територію Криму ніколи не залишали. Крім того, адвокат заявила про необхідність присутності Олега Федорова на судовому процесі у своїй особливо тяжкій справі. Проте суд виніс рішення на користь обвинувачення.

Читайте також: Суд РФ подовжив на три місяці арешт чотирьом кримським татарам

Як повідомляв Укрінформ, кримськотатарського активіста Азамата Еюпова направили на примусову судово-психіатричну експертизу і розгляд скарги на його арешт провели без нього.

17 лютого 2021 року в окупованому Криму з 4 години ранку проходили масові обшуки в Білогірську, Бахчисараї, Сімферополі, Севастополі та Совєтському районі.

Ленур Сейдаметов, Тимур Ялкабов, Азамат Еюповї, Яшар Шихаметов, Ернест Ібрагімов і Олег Федоров після проведення слідчих заходів у їхніх будинках були доправлені до так званого управління ФСБ Криму. Затриманим інкримінують статтю 205.5 КК РФ (організація діяльності терористичної організації та участь у діяльності такої організації). Того ж дня всім затриманим окупанти в «суді» обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до середини квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-