Окупаційний «суд» розглядає справу обвинуваченого у держзраді кримчанина Яцкіна

Окупаційний «суд» розглядає справу обвинуваченого у держзраді кримчанина Яцкіна

Укрінформ
У Криму "суд" почав розгляд "справи Яцкіна", обвинуваченого в державній зраді і співпраці з СБУ. Відомості про склад "суду" не розголошуються.

Про це в Фейсбуці повідомляє Кримський процес, передає Укрінформ.

"У Верховному суді Криму розпочався розгляд кримінальної справи щодо Івана Яцкіна, якого обвинувачують у державній зраді і співпраці з українськими спецслужбами. Засідання проходить у закритому режимі", - йдеться у повідомленні.

За даними Кримського процесу, на офіційному сайті Верховного суду приховано відомості про склад судової колегії, яка розглядає справу, а також про осіб, які беруть участь у процесі.

У засіданні бере участь адвокат Микола Полозов, який повідомив журналістам перед початком судового засідання, що має намір представляти сторону захисту Яцкіна під час всього процесу.

Нагадаємо, за версією слідства, перебуваючи в Сімферополі з 14 лютого до 30 березня 2016 року, Яцкін нібито за завданням СБУ спілкувався зі своїми знайомими з числа правоохоронців, "збираючи персональні дані співробітників Оперативно-пошукового бюро МВС по Республіці Крим". А перебуваючи з квітня по липень 2016 року на території України, "через мережу "Інтернет", а також при особистих зустрічах зі співробітниками СБУ" передав їм ці дані, які становлять державну таємницю.

Читайте також: Денісова закликала російську колегу терміново надати меддопомогу кримчанину Яцкіну

Іван Яцкін був затриманий 16 жовтня 2019 року і перебував у Московському СІЗО "Лефортово". За словами адвоката Миколи Полозова, взимку цього року він отримав обмороження ніг через те, що його тримали на сильному морозі без взуття близько сорока хвилин. На момент початку судового розгляду Яцкін етапований до Криму, до будівлі суду доставлений під конвоєм з Сімферопольського СІЗО.

Фото: crimean-process.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-